Cum se împart banii în viaţa de cuplu?

"Gândul" a iniţiat un experiment - cum gestionezi veniturile când eşti într-o relaţie şi, mai ales, cum separi ceea ce e al meu de ceea ce e al nostru. Din moment ce am acceptat să fim un cuplu, conform principiului dragostea nu se împarte la doi, pare că şi banii ar trebui să aibă aceeaşi soartă, respectiv să fie împărţiţi şi cheltuiţi frăţeşte.

152 afișări
Imaginea articolului Cum se împart banii în viaţa de cuplu?

Cum se împart banii în viaţa de cuplu? (Imagine: Gândul/Shutterstock)

Pentru psihologi, gestionarea la comun a banilor este un indicator care măsoară "cooperarea şi trăinicia cuplului". "Situaţia ideală e bazată pe principiul «Dau cât pot şi primesc cât trebuie», ceea ce demonstrează că între doi parteneri ar trebui să existe încredere", spune psihologul Elvira Alexandrescu.

Citeşte mai multe despre cum sunt împărţiţi banii în cuplurile din România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici