Cynthia Nixon, interpreta rolului principal într-un film despre Emily Dickinson

Actriţa Cynthia Nixon, celebră graţie francizei "Totul despre sex", va interpreta rolul principal în pelicula "A Quiet Passion", inspirată de viaţa şi cariera poetei americane Emily Dickinson.

201 afișări
Imaginea articolului Cynthia Nixon, interpreta rolului principal într-un film despre Emily Dickinson

Cynthia Nixon, interpreta rolului principal într-un film despre Emily Dickinson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul britanic Terence Davies spune că a scris scenariul pentru acest film gândindu-se la Cynthia Nixon şi s-a declarat încântat de faptul că actriţa americană a acceptat să joace în filmul său rolul celebrei poete americane, renumită pentru viaţa discretă şi retrasă pe care a dus-o, informează express.co.uk.

"E acel gen de distribuţie de vis la care speri. Niciodată, nici măcar pentru o secundă, nu mi-am imaginat că dorinţa mi se va împlini. Cynthia are sentimente puternice faţă de filmul nostru - iar acum, ea a devenit Emily Dickinson a noastră. Sunt deosebit de încântat", a declarat regizorul Terence Davies pentru The Hollywood Reporter.

Cynthia Nixon a spus că a fost atât de emoţionată de scenariul scris de Davies încât nu a putut să refuze acest rol.

"Atunci când am citit ce a scris Terence, am fost acaparată de personajul pe care el l-a creat atât de frumos în paginile scenariului. Versurile lui Emily Dickinson se potrivesc atât de bine cu povestea scrisă de Terence şi au creat un fel de elixir al minţii. Atunci când am terminat de citit scenariul, am ştiut că acesta va fi un film în care trebuie neapărat să joc".

Emily Dickinson, născută pe 10 decembrie 1830, a dus o viaţă retrasă şi a fost o persoană introvertită. Considerată excentrică de către vecini, a rămas cunoscută în istorie pentru preferinţa ei pentru hainele albe, dar şi pentru refuzul de a primi vizitatori şi, spre sfârşitul vieţii, de a-şi părăsi camera. Cele mai multe dintre relaţiile ei de prietenie au fost întreţinute prin corespondenţă.

Tematica liricii poetei Emily Dickinson, născută pe 10 decembrie 1830, curpinde teme precum dragostea, singurătatea, moartea. Prin forţa novatoare a operei, concentrarea expresiei poetice în forme epigramatice şi densitate metaforică, Emily Dickinson este o precursoare a imagismului din secolul al XX-lea.

Poeziile ei au fost publicate postum sub titlul "Poems" ("Poezii"). Poeta americană a murit pe 15 mai 1886, la vârsta de 55 de ani.

Cynthia Nixon este interpreta personajului Miranda Hobbes din franciza "Totul despre sex".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici