Damian Drăghici, Doina Levintza şi Alexandra Dinu promovează România la Roma

Evenimentele româneşti organizate la Roma, în cadrul campaniei pentru refacerea imaginii României în Italia, vor debuta, sâmbătă seară, cu o prezentare de modă Doina Levintza-Maison Gattinoni şi cu duetul Irene Grandi şi Damian Drăghici, manifestarea fiind prezentată de actriţa Alexandra Dinu.

288 afișări
Imaginea articolului Damian Drăghici, Doina Levintza şi Alexandra Dinu promovează România la Roma

Alexandra Dinu (Imagine: Mediafax Foto)

Irene Grandi în duet cu Damian Drăghici, Doina Levintza şi Lucian Broscăţean pe aceeaşi scenă cu casa italiană de haute couture Maison Gattinoni sunt doar câteva dintre ingredientele spectacolului care va avea loc pe 4 octombrie, în Piazza del Popolo, din Roma, în cadrul campaniei de diplomaţie publică "Piazza di Romania" (28 septembrie - 9 octombrie), susţin organizatorii.

Spectacolul de la Roma va începe la ora locală 21.00 şi va fi transmis în direct la TVR şi la TVRI.

"Acest spectacol este o premieră pentru România şi pentru modul în care noi înţelegem să promovăm ţara şi oamenii ei: în parteneriat cu ţările unde trăiesc comunităţi largi de români. Acest spectacol va aduce pe scenă creatori de modă şi interpreţi români şi italieni, precum şi genuri muzicale variate din cele două ţări. Dacă pe scenă românii şi italienii realizează un spectacol de calitate, care îi va face să se simtă bine pe italienii şi pe românii care vor fi în Piazza del Popolo, atunci un astfel de eveniment va putea să fie simbolul pentru lucrurile bune pe care le construim împreună în viaţa de zi cu zi şi pentru legăturile profunde dintre cele două popoare", spune Oana Marinescu, director general pentru Comunicare şi Diplomaţie Publică în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Spectacolul va cuprinde şi recitaluri susţinute de formaţiile româneşti Sistem şi Village Jazz.

Gazdele spectacolului vor fi cunoscuta prezentatoare italiană Natalie Caldonazzo şi actriţa româncă Alexandra Dinu.

Pentru eveniment va fi amenajată o scenă specială în Piazza del Popolo, una din pieţele simbolice şi istorice ale Romei.

Scena a fost proiectată pentru a satisface atât cerinţele tehnice complet diferite impuse de cele trei grupuri de interpreţi, cât şi pentru a permite defilări de modă profesioniste.

Scenografia va include şi va pune în lumină clădirile istorice din piaţă. Va fi folosit un sistem complex de iluminare, cu lumini albe şi colorate, care vor fi proiectate de pe trei turnuri de câte opt metri fiecare. Un ecran gigant va permite tuturor spectatorilor din piaţă să urmărească ce se întâmplă pe scenă.

Sistemul de sonorizare este special pentru evenimente de piaţă, astfel încât orice spectator să poată asculta concertul în condiţii optime. Regia spectacolului va aparţine ADV Communication, unul dintre partenerii campaniei "Piazza di Romania", firmă specializată în evenimente publice, care organizează de trei ani, în colaborare cu Mazzini Eventi, spectacolul "Moda şi Muzica sotto le stele" în România.

În cadrul campaniei "Piazza di Romania" vor mai avea loc la Roma o serie de acţiuni destinate să arate valorile şi legăturile care unesc cele două ţări.

Astfel, pe 6 octombrie, la Accademia di Romania, va avea loc conferinţa cu tema "Valori comune. Priviri convergente", la care vor participa elite din diverse domenii din Italia şi România.

Pe 7 octombrie, tot la Accademia di Romania, va avea loc masa rotundă "Jurnalismul, de la comunicare de masă la serviciu în folosul comunităţii", cu redactori şefi şi responsabili editoriali din ambele state.

În plus, pe 8 octombrie, va avea loc un forum economic româno-italian, cu participarea ministrului pentru IMMCTPL (Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale), Ovidiu Silaghi, a ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, iar din partea italiană, a ministrului Dezvoltării Economice, Claudio Scajola, şi a secretarului de stat din cadrul MAE, Alfredo Mantica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici