Dan Teodorescu (Taxi): Hotel FM a avut o prestaţie foarte bună la Eurovision, dar nu a avut noroc

Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a declarat pentru MEDIAFAX că prestaţia reprezentanţilor României în finala Eurovision 2011 a fost foarte bună, însă băieţii de la Hotel FM nu au avut noroc.

396 afișări
Imaginea articolului Dan Teodorescu (Taxi): Hotel FM a avut o prestaţie foarte bună la Eurovision, dar nu a avut noroc

Dan Teodorescu (Taxi): Hotel FM a avut o prestaţie foarte bună la Eurovision, dar nu a avut noroc (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

Trupa Taxi a reprezentat România la ediţia Eurovision din anul 2000. Piesa "The Moon", interpretată de Taxi, a plasat România pe locul 17 la respectiva ediţie a concursului.

Contactat de MEDIAFAX, Dan Teodorescu, solistul trupei Taxi, a spus că prestaţiile reprezentanţilor României şi Republicii Moldova în finala Eurovision 2011 au fost foarte bune.

"N-am avut noroc, e şi o chestiune de şansă", a spus Dan Teodorescu, referindu-se la faptul că trupa Hotel FM s-a situat pe poziţia 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena din Germania.

Pe de altă parte, cântăreţul Marcel Pavel a declarat pentru MEDIAFAX că a văzut doar semifinalele Eurovision 2011, precizând că prestaţia trupei Hotel FM i s-a părut bună, iar interepretarea a fost corectă.

"Prestaţia reprezentanţilor României a fost ok, şi-au făcut foarte bine treaba, au avut o interpretare corectă, dar jurizarea e cumetria ţărilor vecine şi votul e politic. Nu mai cred prea mult în acest concurs. Eurovisionul este subiectiv în ceea ce priveşte votul", a spus Marcel Pavel. Şi el a reprezentat România la Eurovision, în 2002, împreună cu Monica Anghel, când au interpretat melodia "Tell me why", ocupând atunci locul 8 în competiţie.

Totodată, Marcel Pavel a spus că are numai cuvinte de laudă şi pentru reprezentanţii Republicii Moldova. "Au fost foarte atipici, dar în sensul pozitiv al cuvântului", a spus Marcel Pavel.

El a precizat şi faptul că nu i-a plăcut piesa "Running Scared", cu care reprezentanţii Azerbaidjan, Ell & Nikki, au câştigat Eurovision 2011.

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe poziţia 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena din Germania, în timp ce reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat competiţia.

Astfel, ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Azerbaidjan.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Raphael Gualazzi din Italia, cu 189 de puncte, şi Eric Saade din Suedia, cu 185 de puncte.

Trupa Zdob şi Zdub, care a participat în finala Eurovision de anul acesta cu melodia "So Lucky", s-a clasat pe locul al 12-lea, obţinând 97 de puncte.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Paula Seling şi Ovi, care au participat cu piesa "Playing With Fire", ce s-a clasat pe locul al treilea în concurs.

Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special ţărilor vecine sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru România notele au fost anunţate de Malvina Cservenschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici