Dance, R&B şi jazz în cea de-a doua zi a Festivalului Cerbul de Aur

Concurenţii din cea de-a doua seară a Festivalului Cerbul de Aur, organizat în Piaţa Sfatului din Braşov, s-au bazat în special pe muzică dance, însă nu au lipsit nici ritmurile orientale, R&B şi influenţele de blues şi jazz.

21 afișări
Imaginea articolului Dance, R&B şi jazz în cea de-a doua zi a Festivalului Cerbul de Aur

Dance, R&B şi jazz în cea de-a doua zi a Festivalului Cerbul de Aur (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Cei opt concurenţi care s-au întrecut, joi seară, pe scena festivalului sunt Olia Tira (Moldova), Macela Garcia Cruz (Mexic), 4 Yuz (Turcia), Rolf Jr. (Estonia), Smadar Akray (Israel), Marios Tofi (Cipru), Jasmine (România) şi Ovi (Norvegia).

Concursul a fost deschis de reprezentanta Moldovei, Olia Tira, aflată la cea de-a doua sa participare la Cerbul de Aur. Dacă anul tecut ea a cântat doar blues-uri, de data aceasta şi-a schimbat total atitudinea şi a abordat stilul pop-dance, din decor nelipsind câţiva dansatori îmbrăcaţi în ofiţeri.

Marcela Garcia Cruz din Mexic a venit pe scenă cu o fomaţie completă de instrumentişti, însă la piesa în limba română "Îţi mulţumesc" a Nicolei nu a prea reuşit să ţină ritmul cu trupa.

Turcii 4 Yuz au atras atenţia prin vestimentaţia elegantă, de culoare albă şi prin jocul coregrafic dintre cei patru membri. Ei au încercat o abordare aparte a hitului Luminiţei Anghel & Sistem "Let Me Try", din care nu au lipsit ritmurile orientale.

Rolf Jr. din Estonia a schimbat puţin ritmul şi de la melodiile dance prezentate de primii trei concurenţi a trecut spre blues cu piesa celor de la Bere Gratis - "În braţe".

Smadar Akray din Israel, care a fost acompaniată la pian de un alt artist israelian, a interpretat într-un mod cu totul inedit celebra melodie a moldovenilor de la O-Zone "Dragostea din tei". Ea a transformat un hit dance într-o piesă cu influenţe de blues & jazz, cu un timbru vocal extrem de asemănător cu cel al lui Katie Melua.

Reprezentantul Ciprului, Marios Tofi, a mers şi el pe linia pop-dance, ca majoritatea concurenţilor din festival şi a ales să interpreteze în stil propriu melodia "Tornero" a lui Mihai Trăistariu, fără a reuşi însă să impresioneze.

Finalul celei de-a doua semifinale a concursului a fost rezervat românilor: Jasmine, reprezentanta României şi Ovi, un român stabilit în Norvegia, ţară pe care o reprezintă pentru a doua oară la Cerbul de Aur.

Jasmine a făcut spectacol atât cu vocea potrivită pentru R&B, cât şi cu trupele de dansatori. Dacă pentru prima sa piesă a ales o coregrafie şi ţinută stil "gangster", la cea de-a doua melodie a adus cu ea trei fetiţe îmbrăcate în îngeri. Ambele piese a preferat să le cânte în limba engleză.

Finalul i-a aparţinut lui Ovidiu Martin, zis Ovi, care şi-a interpretat piesele la pian, după modelul idolilor săi Billy Joel şi Elton John. El este, de fapt, şi singurul dintre concurenţii de joi seara care a reuşit să mobilizeze publicul şi să-l facă să aplude şi să cânte împreună cu el "Dealul cu dor" al celor de la Pasăre Colibri.

După concurs, recitalul serii a fost rezervat trupei Holograf, care a părăsit scena din Piaţa Sfatului după miezul nopţii, iar timp de peste o oră şi jumătate publicul a cântat şi a dansat alături de ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici