Danny Boyle, câştigător al premiului Sindicatului regizorilor americani (Video)

David Boyle, regizorul lungmetrajului "Slumdog Millionaire", a fost recompensat, sâmbătă, cu premiul Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), un indicator extrem de exact al viitorulului câştigător al premiului Oscar, informează Variety.

15 afișări
Imaginea articolului Danny Boyle, câştigător al premiului Sindicatului regizorilor americani (Video)

Danny Boyle, câştigător al premiului Sindicatului regizorilor americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alături de David Boyle, în competiţia pentru cel mai bun regizor au concurat Christopher Nolan, nominalizat pentru filmul "Cavalerul Negru" şi Gus Van Sant, nominalizat pentru "Milk". Ceilalţi doi nominalizaţi la premiul pentru cel mai bun regizor acordat de DGA sunt David Fincher, pentru "Strania poveste a lui Benjamin Button", un film despre viaţa unui bărbat care întinereşte odată cu trecerea anilor, şi veteranul Ron Howard, pentru "Frost/Nixon", care relatează interviurile acordate moderatorului britanic de televiziune David Frost de fostul preşedinte american Richard Nixon, căzut în dizgraţie.

"Slumdog Millionaire" este un film ce prezintă povestea unui tânăr indian care devine, în mod surprinzător, câştigător al unei emisiuni-concurs de televiziune.

"Dacă eu pot să ajung aici, aşa puteţi şi dumneavoastră", s-a adresat Boyle publicului după obţinerea premiului. "Visaţi blând, visaţi puternic", a mai spus el.

Totodată, Ari Folman a obţinut premiul pentru documentar la DGA, pentru lungmetrajul animat "Vals cu Bashir". Lungmetrajul a câştigat deja un Glob de Aur pentru cel mai bun film străin şi a fost nominalizat la premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Printre celelalte recompense acordate de organizaţiile de profesionişti de la Hollywood în săptămânile care precedă premiile Oscar, cele mai importante sunt premiile Sindicatului actorilor americani (SAG), ale Sindicatului producătorilor (PGA) şi ale Sindicatului scenariştilor (WGA).

Aceste premii sunt indicatori mult mai exacţi ai viitorilor câştigători ai premiilor Oscar decât Globurile de Aur, pentru că membrii acestor sindicate fac parte şi din colegiul electoral al Academiei americane de film. Academia va decide viitorii câştigători ai premiilor Oscar pe 22 februarie.

Premiul DGA a fost creat în 1949 şi se află la cea de-a 61-a ediţie. Doar în şase ani câştigătorul premiului DGA nu a coincis cu cel al premiului Oscar pentru regie.

Anul trecut s-a menţinut regula, fraţii Joel şi Ethan Coen fiind recompensaţi atât de Academie, cât şi de DGA pentru filmul "Nu există ţară pentru bătrâni".

Slumdog Millionaire

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici