David Bowie va lansa un nou album, în ianuarie 2016

Cântăreţul David Bowie va lansa un nou album, intitulat "Blackstar", pe 8 ianuarie 2016, ziua în care artistul britanic va sărbători cea de-a 69-a aniversare, informează contactmusic.com.

183 afișări
Imaginea articolului David Bowie va lansa un nou album, în ianuarie 2016

David Bowie va lansa un nou album, în ianuarie 2016 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională, albumul conţine şapte piese, care cumulează 45 de minute, şi se pare că a fost înregistrat la New York, cu un grup de muzicieni de jazz.

Piesa care dă numele albumului va fi şi primul single, ce urmează să fie lansat pe 19 noiembrie. Aceasta va fi interpretată şi în "Lazarus", musicalul pe care David Bowie l-a scris împreună cu dramaturgul Enda Walsh. Totodată, compoziţia este folosită şi ca temă pentru serialul britanic "The Last Panthers".

"Blackstar" va fi al 25-lea album de studio al lui David Bowie. Cel mai recent album al starului britanic se intitulează "The Next Day" - primul material discografic lansat de legendarul artist britanic după o pauză de 10 ani - şi a ajuns în magazine în 2013.

David Bowie, în vârstă de 68 de ani, este cântăreţ, compozitor, producător şi inginer de sunet şi a câştigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy. Activ pe parcursul a cinci decenii pe scena rock 'n' roll şi cunoscut prin faptul că-şi reinventează destul de des stilul de a cânta, Bowie este considerat un influent inovator, în special datorită pieselor sale din anii '70.

Bowie s-a inspirat pentru muzica sa dintr-o vastă paletă de forme de artă, filosofie şi literatură. El este, de asemenea, actor de film şi teatru, regizor şi realizator de videoclipuri muzicale. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără materialele discografice "Space Oddity" (1969), "Ziggy Stardust" (1972), "The Man Who Sold the World" (1970), "Aladdin Sane" (1973), "Station to Station" (1976), "Let's Dance" (1983), "The Buddha of Suburbia" (1993) şi "Earthling" (1997). Albumele starului britanic s-au vândut în peste 140 de milioane de copii pe plan mondial.

Într-un sondaj realizat în 2002, de BBC, Bowie s-a clasat pe poziţia a 29-a în clasamentul celor mai mari 100 de artişti britanici din lume. În 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea în topul celor mai buni 100 de artişti rock din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici