De ce a murit ursul Knut: Vezi aici primele rezultate ale autopsiei

Autopsia ursului polar Knut, care a murit brusc, sâmbătă, a scos în evidenţă "o alterare a ţesuturilor cerebrale", care s-a aflat la originea decesului animalului, au anunţat, marţi, reprezentanţii Grădinii Zoologice din Berlin.

257 afișări
Imaginea articolului De ce a murit ursul Knut: Vezi aici primele rezultate ale autopsiei

De ce a murit ursul Knut: Vezi aici primele rezultate ale autopsiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primele rezultate ale autopsiei "au arătat alterări importante ale ţesuturilor cerebrale, care pot fi considerate drept cauza morţii", se afirmă în comunicatul emis de Grădina Zoologică din Berlin.

Ursul polar Knut, o veritabilă vedetă internaţională care a ajutat Grădina Zoologică din Berlin să obţină încasări de multe milioane de euro, a murit în mod brusc sâmbătă, la vârsta de patru ani, deşi urşii polari pot să trăiască peste 30 de ani.

"Niciun alt organ nu prezenta deformări", a precizat instituţia berlineză, care a adăugat că rezultatele testelor bacteriologice şi histologice, necesare pentru a afla cu certitudine cauza unui deces, sunt aşteptate abia peste câteva zile.

Marţi dimineaţă, Grădina Zoologică din Berlin şi-a anunţat intenţia de a construi un monument în memoria ursului Knut, lansând totodată un apel prin care îi îndeamnă pe admiratorii celebrului plantigrad să facă donaţii ce vor fi utilizate pentru finanţarea sculpturii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici