De la fraţii Wachowski la surorile Wachowski. Regizorii trilogiei "The Matrix" au devenit femei

Regizorul american Andy Wachowski a dezvăluit recent că a devenit femeie, schimbându-şi numele în Lilly Wachowski, după ce în trecut, fratele său, Larry, cu care a regizat trilogia "The Matrix" şi alte pelicule, a făcut o operaţie de schimbare de sex, devenind Lana Wachowski, informează Variety.

1769 afișări
Imaginea articolului De la fraţii Wachowski la surorile Wachowski. Regizorii trilogiei "The Matrix" au devenit femei

De la fraţii Wachowski la surorile Wachowski. Regizorii trilogiei "The Matrix" au devenit femei (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Andy Wachowski, fratele lui Larry Wachowski, a dezvăluit, marţi, că este transsexual, schimbându-şi numele în Lilly.

Sora lui Lilly şi copartenera sa de platou, Lana, a declarat că este transsexual în urmă cu mai mulţi ani, făcând ulterior operaţie de schimbare de sex. Într-o declaraţie pentru agenţia de presă destinată persoanelor gay Windy City News, Lilly a explicat faptul că risca să fie demascată de mass-media.

Potrivit declaraţiei sale, Lilly a fost abordată de un reporter de la ziarul britanic Daily Mail care a întrebat-o dacă poate "s-o pozeze şi să-i spună mai departe povestea care este atât de inspiraţională".

Lilly a atacat apoi tabloidul britanic Daily Mail în privinţa problemelor legate de persoanele transsexuale. "Instituţia de ştiri care a avut un mare rol în dezvăluirile lui Lucy Meadows, o profesoară de gimnaziu şi o femeie transsexuală din Marea Britanie", a spus Lilly. "Iar acum se aflau aici, în pragul uşii mele, ca şi cum ar fi spus: «Iată încă un caz! Să-l facem public, aşa încât să-l putem examina cu toţii!»".

"Deci, da sunt transsexual", a mai spus Andy Wachowski. "Da, am făcut tranziţia", a adăugat Andy Wachowski.

Imediat după anunţul său, directorul de programe media pentru persoanele transsexuale de la asociaţia GLADD Nick Adams a remis un comunicat prin care a salutat vestea şi a avertizat presa: "Asociaţia GLAAD este încântată de faptul că Lilly Wachowski a avut curajul de a-şi arăta sinele său autentic. Cu toate acestea, nu ar trebuit să fie forţată să-şi dezvăluie identitatea sa transsexuală înainte de a fi gata să facă acest lucru. Jurnaliştii trebuie să fie conştienţi că este inaccepabil să oblige o persoană transsexual să se deconspire, în acelaşi mod în care este inacceptabil să dai în vileag o persoană care este homosexuală, lesbiană sau bisexuală".

Foştii fraţi Wachowski au devenit faimoşi odată cu filmul "The Matrix" din 1999, realizând trilogia completă a peliculei în 2003. Anul trecut, cei doi au lansat "Jupiter Ascending", cu Channing Tatum şi Mila Kunis în distribuţie, realizând recent şi serialul SF oferit de serviciul de video streaming Netflix "Sense8". Trilogia "Matrix", cu Keanu Reeves în rolul principal, a avut încasări de peste 1,6 miliarde de dolari, datorită efectelor speciale inovatoare şi scenelor de luptă spectaculoase.

Într-o declaraţie care poartă numele de "Schimbare de sex şocantă - fraţii Wachowski au devenit surori!!!", Andy Wachowski, actuala Lilly Wachowski, a scris: "Acesta este anunţul pe care l-am aşteptat în acest an. Până acum cu teamă şi/ sau exasperare. «Ştirea» aproape că a fost lansată de câteva ori. Fiecare a fost precedată de un e-mail rău prevestitor din partea agentului meu - reporterii solicitând declaraţii cu privire la povestea despre «Schimbarea de sex a lui Andy Wachowski», pe care se pregăteau să o publice. Ca răspuns la această dezvăluire publică făcută în pofida voinţei mele, am pregătit o declaraţie care este o parte urină, una oţet şi 12 părţi benzină. (...) Eu şi sora mea Lana am evitat în mare măsură presa. Mi se pare că a lua în discuţie arta mea este frustrant şi plictisitor şi că a vorbi despre mine este o experienţă înspăimântătoare. Ştiam că la un anumit punct va trebui să ies în mod public. Când eşti o persoană transsexuală este... destul de dificil să ascunzi asta. Am avut nevoie de o perioadă de timp pentru a mă dumiri, pentru a mă simţi confortabil (...) A fi transsexual nu este uşor. Trăim într-o lume împărţită a sexelor. Asta înseamnă că atunci când eşti transgender trebuie să faci faţă realităţii dure de a-ţi trăi restul vieţii într-o lume care este declarat ostilă faţă de tine".

"Fac parte dintre cei norocoşi. Având sprijinul familiei mele şi mijloacele de a-mi permite doctori şi terapeuţi mi-a fost dată şansa de a supravieţui acestui proces. Oamenii transsexuali lipsiţi de sprijin, mijloace financiare nu au acest lux. Şi mulţi dintre aceştia nu supravieţuiesc. În 2015, rata crimelor în rândul persoanelor transsexuale a ajuns la un nivel record în această ţară. Un număr disproporţionat de victime erau femei transsexuale de culoare. Este vorba doar de numărul omuciderilor înregistrate, din moment ce oamenii trans nu se încadrează în statisticile ratelor infracţiunilor în rândul celor două sexe, numărul real fiind unul mult mai mare. (...) Da, sunt transsexual şi da, mi-am făcut operaţie de schimbare de sex. Am dezvăluit-o deja prietenilor şi familiei mele. Majoritatea oamenilor cu care muncesc cunosc acest lucru. Da, din cauza fabuloasei mele surori au mai trecut prin asta, dar şi pentru că sunt nişte oameni extraordinari. Fără iubirea şi sprijinul soţiei mele şi a familiei nu aş fi acolo unde sunt astăzi. (...) Aşa că voi continua să fiu optimistă punând umărul la această luptă de Sisif în privinţa progresului, iar în ceea ce mă priveşte, voi fi un exemplu al posibilităţilor unei alte lumi", a mai scris Lilly Wachowski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici