De la fulger la ADN: o nouă teorie pentru apariţia vieţii pe Pământ

  • Cercetători de la Yale şi Leeds au o nouă teorie pentru apariţia vieţii
  • Fosforul transportat de minerale a fost eliberat pe Terra la impactul fulgerelor
  • În trecut, 5 miliarde de fulgere loveau Terra pe an, de 10 ori mai mult ca acum
4481 afișări
Imaginea articolului De la fulger la ADN: o nouă teorie pentru apariţia vieţii pe Pământ

Oamenii de ştiinţă nu au încetat să caute un răspuns ştiinţific al apariţiei formei de viaţă pe Pământ. După Big Bang, acum există o nouă teorie legată de fulgere.

Un nou studiu realizat de cercetători de la universităţile Yale şi Leeds vine cu o nouă explicaţie pentru apariţia vieţii. Ei au descoperit că fulgerele din urmă cu miliarde de ani au declanşat apariţia fosforului. Astfel s-a ajuns la crearea biomoleculelor.
 
Oamenii de ştiinţă spun faptul că fosforul nu era accesibil atât de uşor şi era ascuns în mineralele insolubile de pe suprafaţa pământului.
 
Iniţial, cercetătorii au crezut că fosforul a fost eliminat de meteoriţii care au căzut pe planeta noastră acum 3,5-4,5  miliarde de ani, însă numărul acestora era mult prea mic.
 
O altă teorie este aceea că fosforul a fost transportat în minerelale denumite fulgurit care au apărut la impactul fulgerului cu suprafaţa terestră.
 
Cercetătorii au simulat pe calculator activitatea fulgerelor de acum 4,5 miliarde de ani. În fiecare an, până la 5 miliarde de fulgere loveau planeta, în comparaţie cu 560 de milioane, în prezent.
 
Numărul mare al acestora ar fi putut transporta o cantitate suficientă de fosfor care să favorizeze apariţia ADN-ului şi a ARN-ului.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici