DECIZIE controversată: Ivanka Trump renunţă la brandul de modă care îi poartă numele | VIDEO

Ivanka Trump, fiica lui Donald Trump, a anunţat că renunţă la brandul de modă care îi poartă numele, a cărui dezvoltare a fost limitată pentru a evita un conflict de interese cu funcţia sa de consilier la Casa Albă, potrivit time.com.

1209 afișări
Imaginea articolului DECIZIE controversată: Ivanka Trump renunţă la brandul de modă care îi poartă numele | VIDEO

DECIZIE controversată: Ivanka Trump renunţă la brandul de modă care îi poartă numele

VIDEO ÎN PAGINA 2

După ce a înregistrat o creştere puternică a vânzărilor în 2016, în timpul campaniei prezidenţiale, brandul a devenit o ţintă a electoratului, mai multe lanţuri de magazine dorind să se distanţeze de acesta.

"După 17 luni petrecute la Washington, nu ştiu dacă voi relua vreodată această activitate, dar ştiu că, până la noi ordine, atenţia mea se îndreaptă spre ceea ce fac aici", a declarat Ivanka Trump într-un comunicat de presă. "Această decizie este singura corectă pentru echipa şi asociaţii mei", a mai spus aceasta.

Cei 18 angajaţi ai companiei vor fi concediaţi.

Lansată în forma actuală în 2014, marca a beneficiat de un parteneriat cu grupul G-III Apparel Group, care fabrică şi distribuie haine şi accesorii.

Cu produse de calitate medie şi preţuri acceptabile, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 47,3 milioane de dolari în anul financiar 2016/2017, încheiat în creştere, cu 61%.

După ce tatăl său, Donald Trump, a fost ales preşedintele SUA, Ivanka Trump, mamă a trei copii, a devenit consilier la Casa Albă, dar a rămas acţionar majoritar în companie, veniturile fiind direcţionate într-un trust, pentru a minimaliza conflictul de interese.

O sursă apropiată companiei a declarat că un specialist s-a asigurat că se respectă legislaţia în vigoare, dar mai mulţi aleşi din Congresul SUA şi-au exprimat neliniştile privind acest lucru.

După ce a fost avertizat de Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor, brandul a renunţat, în 2017, la un parteneriat cu grupul de textile japonez Sanei, în care acţionar era, indirect, şi Statul nipon.

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici