Declaraţie CONTROVERSATĂ a unui profesor universitar: Dumnezeu a lăsat-o însărcinată pe Fecioara Maria fără acordul ei

Un profesor de psihologie şi studii despre sexualitate din statul american Minnesota a stârnit controverse după ce a declarat că Fecioara Maria a rămas însărcinată fără a-şi da acordul, transmite Newsweek.

29286 afișări
Imaginea articolului Declaraţie CONTROVERSATĂ a unui profesor universitar: Dumnezeu a lăsat-o însărcinată pe Fecioara Maria fără acordul ei

Declaraţie CONTROVERSATĂ a unui profesor universitar: Dumnezeu a lăsat-o însărcinată pe Fecioara Maria fără acordul ei

Eric Sprankle, profesor la Minnesota State University a scris pe Twitter: „Povestea cu naşterea virgină este despre o atotcunoscătoare, atotputernică zeitate care lasă însărcinată o adolescentă umană. Nu există nicio definiţie a consimţământului care să includă acel scenariu”. El a adăugat că o zeitate care face acest lucru dă dovadă de „abuz de putere”.

Potrivit unor publicaţii, Sprankle este un satanist, care şi-a decorat pomul de Crăciun cu un simbol al acestei filozofii.

Teoria lui Sprankle s-a dovedit a fi, cum era de aşteptat, foarte controversată. Mulţi s-au grăbit să îi demonstreze că nu are dreptate.

În Sfânta Scriptură, în Evanghelia Sfântului Apostol Luca, evenimentul este descris: „Iar în a şasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. Şi intrând îngerul la ea, a zis: 'Bucură-te, ceea ce eşti plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată eşti tu între femei'.

Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui şi cugetă în sine: 'Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?' Şi îngerul i-a zis: 'Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Şi iată vei lua în pântece şi vei naşte fiu şi vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare şi Fiul Celui Preaînalt se va chema şi Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Şi va împăraţi peste casa lui Iacov în veci şi împărăţia Lui nu va avea sfârşit'.

Şi a zis Maria către înger: 'Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat?' Şi răspunzând, îngerul i-a zis: 'Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea şi Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Şi iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit şi ea fiu la bătrâneţea ei şi aceasta este a şasea lună pentru ea, cea numită stearpă. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă'. Şi a zis Maria: 'Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Şi îngerul a plecat de la ea'".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici