Defilare în pielea goală pentru drepturile animalelor

Patru militanţi din cadrul PETA, fundaţia americană pentru protecţia animalelor, au defilat goi, cu corpurile pictate reprezentând o vulpe, un raton, un iepure şi un râs, marţi, la Paris, cu ocazia prezentărilor colecţiilor prêt-à-porter care includ ţinute realizate din blănuri, transmite AFP.

11 afișări
Imaginea articolului Defilare în pielea goală pentru drepturile animalelor

Defilare în pielea goală pentru drepturile animalelor

"Nu blănurilor! Nu torturii! Nu suntem paltoane!", au scandat manifestanţii adunaţi în piaţa Palais Royal, din inima capitalei franceze.

După câteva zeci de minute, militanţii au părăsit locul fără a provoca incidente.

"Am ales Săptămâna modei de la Paris pentru a sensibiliza publicul. Această manifestaţie aminteşte (publicului n.r.) de faptul că animalele cu blană suferă în continuare în crescătorii specializate, aşteptându-şi sfârşitul crud şi inevitabil", a explicat Noémie Ventura, şeful PETA France.

"Creatori precum Calvin Klein, Stella McCartney, Tommy Hilfiger şi Ralph Lauren refuză să vândă blănuri. Este timpul ca şi alţi creatori să evolueze şi să nu mai susţină această industrie violentă", a adăugat Ventura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici