Deftones, delir la Arenele Romane

Trupa americană de nu metal Deftones, cap de afiş la prima ediţie Alternative Summer Day, a concertat, sâmbătă, pentru a doua oară la Arenele Romane din Bucureşti, în faţa a aproximativ 3.000 de persoane.

833 afișări
Imaginea articolului Deftones, delir la Arenele Romane

Deftones, delir la Arenele Romane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorii au anunţat că intrarea la eveniment se va face începând cu ora 17.00, însă porţile s-au deschis cu o oră mai târziu.

După aproximativ 15 minute, pe scenă a urcat prima trupă, White Walls, originară din Constanţa. Lumea abia intrase, multe persoane fiind preocupate să ia jetoane pentru a cumpăra mâncare şi băutură. Încet, încet, White Walls a început să facă publicul să se mişte.

Cu un sunet de trompetă, a început apoi concertul trupei Luna Amară. Printre piesele cântate de clujeni s-au numărat şi cunoscutele "Gri Dorian" şi "Loc lipsă".

Paraziţii a fost cea de-a treia trupă care a urcat pe scenă, după ce, înainte de eveniment, mai multe persoane nu au considerat că un concert al formaţiei de hip-hop ar fi cea mai bună alegere pentru deschidere la Deftones. Cheloo a spus că Paraziţii fac ceea ce ştiu ei mai bine şi nimic mai mult. Şi a fost foarte bine. Publicul a cântat cu trupa "Arde", "Emoţii" sau "Minte-mă", iar la ultima piesă - "Vicii"- pe scenă a fost invitat Bitză.

În timpul concertului Paraziţii, în stânga scenei, undeva în spate, a apărut Chino Moreno, vocalul trupei Deftones. Stătea liniştit, asculta hip hop românesc şi se uita la cei prezenţi la Arenele Romane.

A urmat trupa timişoreană Implant pentru Refuz, care s-a dovedit cum nu se poate mai potrivită să cânte înainte de Deftones. IPR a început cu piesa "Tăcere şi resemnare". Au mai cântat "March to the End", "A Singular Call" şi "Break the Flow", melodii care urmează să apară în curând pe un EP. Piesele "Sidef" şi "Din soare deschis" au fost cântate împreună cu publicul, în timp ce se aprindeau luminile la Arenele Romane.

"Deftones, Deftones, Deftones, Deftones!", în aşteptarea marelui moment al serii. Pe la 22.10 a început delirul. Chino Moreno, îmbrăcat ca un skater, cu pantaloni şi tricou de culoare neagră, a apărut în faţa fanilor zâmbind. A fost improvizată pe buza scenei o scenă mai mică pe care Moreno a cântat majoritatea pieselor şi pe care mai făcea din când în când mişcări de hip hop. Se ştie că îi place să cânte foarte aproape de public.

"Minerva" a fost pentru Chi, basistul trupei americane, care a fost implicat într-un accident de maşină în 2008 şi acum este într-o stare de conştienţă minimă. A fost unul dintre momentele în care Chino a cântat liniştit, ca şi la "Digital Bath" sau "Change", de pe albumul "White Pony"(2000). În rest, solistul s-a comportat exact ca un copil. Zâmbea continuu, se mişca dintr-o parte în alta a scenei, alerga, nu avea stare, se juca cu cablul microfonului. "Be Quiet and Drive", "My Own Summer (Shove It)", de pe albumul "Around The Fur" (1998), şi "Engine No.9" de pe primul album "Adrenaline"(1995) au fost interpretate în forţă, de un solist în delir, care a transmis această stare şi publicului. Chino mulţumea fanilor după fiecare piesă.

Un ingredient al concertelor Deftones este momentul când Moreno coboară în public. El s-a urcat pe gard, iar unul dintre bodyguarzi, care în timpul concertului au dat din cap şi au fredonat versurile trupei americane, l-a ţinut de curea în timp ce solistul a cântat cu publicul "Elite" de pe "White Pony".

La cererea mulţimii, Chino a dat peste cap un pahar, apoi s-a prostit puţin, în aplauzele şi în râsetele celor aflaţi la Arene.

De pe albumul "Diamond Eyes", care a fost lansat anul trecut, Moreno, Sergio Vega, care îi ţine locul lui Chi, Stephen Carpenter (chitară), Abe Cunningham (tobe) şi Frank Delgado, care se ocupă cu partea electronică, au cântat "Sextape", "Rocket Skates" şi "You've Seen the Butcher".

Chiar dacă Maynard James Keenan, vocalul formaţiei Tool, nu a fost prezent, Deftones a cântat, spre marea bucurie a publicului, "Passenger", piesă pe care au înregistrat-o cu acesta. După ultima piesă, Chino a ieşit de pe scenă cu tricoul lipit de el, iar mulţimea a cerut bis scandând numele trupei până ce aceasta a revenit. Deftones a mai cântat două piese, concertul încheindu-se cu "7 Words" de pe "Adrenaline".

Material de Liana Iovu, liana.iovu@mediafax.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici