Denzel Washington: Soţia mea votează în locul meu pe buletinele pentru Oscaruri

Actorul american Denzel Washington a spus că soţia sa votează în locul lui, pe buletinele de vot care îi sunt trimise pentru desemnarea laureaţilor de la gala premiilor Oscar, întrucât starul american nu urmăreşte toate filmele din competiţie

164 afișări
Imaginea articolului Denzel Washington: Soţia mea votează în locul meu pe buletinele pentru Oscaruri

Denzel Washington (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi sunt considerate cele mai importante premii de la Hollywood, Denzel Washington spune că îşi acordă voturile, în fiecare an, fără să urmărească toate filmele şi pe actorii nominalizaţi la Oscar, informează dailymail.co.uk.

Starul american de culoare, de două ori premiat cu Oscar, a mărturisit într-un interviu recent că soţia sa, Pauletta, votează în locul lui pe buletinele de vot pentru desemnarea câştigătorilor de la gala premiilor Oscar, o gală criticată tot mai mult în ultimii ani şi acuzată că a pierdut contactul cu realitatea şi că a devenit o ceremonie elitistă.

Denzel Washington, în vârstă de 57 de ani, a făcut aceste declaraţii în timp ce se afla în plin turneu de promovare a celui mai recent film al său.

"De fapt, soţia mea urmăreşte toate filmele nominalizate. Ştiţi, ei îmi trimit DVD-urile şi ea se uită la toate. Practic, ea este aceea care votează. Sunt sincer cu voi când vă spun asta. Eu ma uit doar la câteva dintre filme, dar ea se uită la toate. Şi îmi spune de multe ori: «Nu, nu, nu! Chiar nu vrei să ignori filmul acela»", a declarat Denzel Washington.

Declaraţiile starului american au fost făcute în aceeaşi perioadă în care în Statele Unite au fost publicate rezultatele unui studiu, care a scos în evidenţă faptul că membrii cu drept de vot din Academia de film americană - organizaţia care acordă premiile Oscar - sunt într-o proporţie covârşitoare persoane albe, în vârstă de peste 60 de ani şi care provin din clasa de mijloc.

Academia de film americană nu dezvăluie niciodată lista membrilor cu drept de vot. Se spune că această listă este formată din actori premiaţi şi nominalizaţi la Oscar şi reprezentanţi ai industriei cinematografice.

Potrivit Los Angeles Times, dintre cei 5.765 membri cu drept de vot ai Academiei de film americane 94% sunt albi, 77% sunt bărbaţi şi 54% sunt în vârstă de peste 60 de ani.

Deşi aceste cifre sunt reprezentative pentru comunitatea producătorilor de film, ele nu reflectă aproape deloc realitatea demografică existentă în rândul publicului care urmăreşte filmele de la Hollywood.

Tom Sherak, preşedintele Academiei de film americane, consideră că asociaţia pe care o conduce trebuie să îşi diversifice structura. La rândul său, Denzel Washington, unul dintre cele mai mari staruri de culoare de la Hollywood, spune că structura Academiei de film americane ar trebui să reflecte mai bine proporţiile rasiale din America.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici