Deşi a creat celebrul iPod, Steve Jobs prefera să asculte muzică de pe discuri de vinil

Steve Jobs, cofondatorul Apple, care a schimbat felul în care procurăm şi ascultăm muzică, prefera să asculte viniluri la el acasă, a spus muzicianul Neil Young la o conferinţă în domeniul media.

372 afișări
Imaginea articolului Deşi a creat celebrul iPod, Steve Jobs prefera să asculte muzică de pe discuri de vinil

Stebe Jobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Creatorul iPod-ului prefera sunetul de pe discurile de vinil, celui comprimat din dispozitivele folosite în prezent, potrivit dailymail.co.uk.

"Steve Jobs a fost un pionier al muzicii digitale. Moştenirea sa este uriaşă. Dar când mergea acasă, asculta viniluri", a spus Neil Young, în cadrul cuvântării sale la conferinţa "D: Dive Into Media", în California.

Muzicianul a mai adăugat că a vorbit cu Jobs despre crearea unui format prin care muzica să poată fi ascultată cât mai aproape de forma sa originală, spre deosebire de cum este ascultată în prezent, în format comprimat. Formatele moderne, precum MP3, sunt comode, dar nu păstrează sunetul original al muzicii, a mai spus Young.

Acest nou format, despre care ar fi discutat cu Jobs, ar fi trebuit să cuprindă 100% din datele creaţiei din studioul de înregistrări, spre deosebire de 5%, cât se regăseşte în formatele comprimate. Însă, din cauza mărimii fişierelor, un dispozitiv ar putea stoca nu mai mult de 30 de albume, iar descărcarea unui cântec ar dura o jumătate de oră, a completat cântăreţul.

Potrivit biografiei sale, Steve Jobs prefera muzica anilor '60. Biograful său, Walter Isaacson, a scris că Jobs colecţiona la un moment dat discurile lui Bob Dylan din perioada 1965 - 1966. Colecţia sa de muzică includea şi şapte albume de Beatles şi şase discuri de Rolling Sones. Însă "cuvintele lui Dylan atingeau coardele gândirii sale creative", mai spune biograful lui Jobs.

Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici