Designerul român Dinu Bodiciu, care a îmbrăcat-o pe Lady Gaga, îşi prezintă noua colecţie la Londra

Dinu Bodiciu, designerul român care a creat o ţinută purtată de Lady Gaga la începutul acestui an, îşi va prezenta colecţia de primăvară/ vară 2012, pe 14 octombrie, la Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra, informează institutul.

386 afișări
Imaginea articolului Designerul român Dinu Bodiciu, care a îmbrăcat-o pe Lady Gaga, îşi prezintă noua colecţie la Londra

Designerul român Dinu Bodiciu, care a îmbrăcat-o pe Lady Gaga, îşi prezintă noua colecţie la Londra

Bodiciu a absolvit, anul trecut, cursurile prestigioasei universităţi London College of Fashion şi a făcut senzaţie pe podiumul de la Victoria & Albert Museum, unde una dintre ţinutele sale a fost remarcată de stilistul celebrei Lady Gaga şi purtată ulterior de cântăreaţă la sediul NBC din Los Angeles, înainte să apară în emisiunea "The Tonight Show with Jay Leno", pe 14 februarie.

Înainte de a se orienta definitiv către modă, Dinu Bodiciu a studiat design grafic şi a colaborat cu diferite companii teatrale la realizarea costumelor şi a scenografiei. În prezent, el locuieşte şi lucrează la Londra, iar creaţiile sale au fost incluse în pictorialele unor reviste ca Dazed & Confuzed, Vogue Japan, Vision China, Elle Romania.

Numită "Madame de…", noua colecţie urmăreşte să destabilizeze convenţiile designului de primăvară/ vară, prin materiale şi culori inedite, dar şi prin doza de mister atribuită personajului imaginar - o femeie memorabilă, captivantă, greu de intuit.

Prin ţinutele sale inovative, Dinu Bodiciu se înscrie în traiectoria tinerilor designeri români care au atras atenţia presei internaţionale, ca Olah Gyarfas (Rozalb de Mura) şi Lucian Broscăţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici