Devotament fără margini: Gestul impresionant pe care un pisoi îl face în fiecare zi la mormântul stăpânului său - FOTO

Un motan în vârstă de trei ani din nordul Italiei face acelaşi lucru în fiecare zi la mormântul stăpânului său, de când acesta a murit, în urmă cu aproximativ un an.

4484 afișări
Imaginea articolului Devotament fără margini: Gestul impresionant pe care un pisoi îl face în fiecare zi la mormântul stăpânului său - FOTO

Devotament fără margini: Gestul impresionant pe care un pisoi îl face în fiecare zi la mormântul stăpânului său (Imagine: www.corrierefiorentino.corriere.it)

Toldo, un motan alb-gri, în vârstă de trei ani, din Montagnana, în nordul Italiei, merge în fiecare zi la mormântul stăpânului său, Iozzelli Renzo, care a murit în septembrie 2011, la 71 de ani.

De fiecare dată, pisoiul lasă mici daruri la locul de odihnă al bărbatului, precum frunze, beţe, pahare de plastic sau şerveţele, scrie Corriere Fiorentino, citat de Huffington Post.

"Chiar şi astăzi am mers la cimitir cu Toldo. La întoarcere, o cunoştinţă mi-a spus că pisoiul fusese deja acolo mai devreme în această dimineaţă", a povestit acum câteva zile văduva lui Renzo, Ada, pentru cotidianul italian.

Vecinii l-au văzut de asemenea pe Toldo plimbându-se pe la cimitir pe parcurul zilei.

Ritualul impresionant a început în ziua înmormântării, când pisoiul a urmărit sicriul pe drumul de acasă la cimitir. Dimineaţa următoare, Ada s-a dus din nou la mormântul soţului. "Am mers la cimitir cu fiica mea şi am găsit o crenguţă de salcâm pe mormânt. Am crezut imediat că fusese pisoiul, dar fata mea era convinsă că în acel moment treceam printr-o stare foarte emotivă", şi-a amintit Ada.

În aceeaşi noapte, fiul lui Renzo, care s-a întors la cimitir, l-a găsit pe Toldo păzind mormântul.

Potrivit văduvei bărbatului, acesta avea o legătură specială cu Toldo, pe care îl adoptase dintr-un grup de pisici maidaneze când pisoiul avea doar trei luni.

Deşi unii oameni îl alungă pe Toldo cu pietre sau alte lucruri, convinşi că prezenţa unui animal în cimitir este aproape o profanare, motanul continuă să viziteze mormântul în fiecare zi.

"Soţul meu a fost foarte ataşat de el. Renzo iubea animalele. E aproape ca şi cum Toldo şi-ar arăta recunoştinţa. Este un pisoi special, nimeni nu se poate abţine să îl placă", a spus Ada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici