Dezvăluiri despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: Regina în rolul de "Bond Girl" le-a dat fiori organizatorilor - VIDEO

Secvenţa în care Regina Marii Britanii a jucat rolul unei Bond Girl în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra le-a dat fiori organizatorilor, a mărturisit Sebastian Coe, fost preşedinte al comitetului de organizare, într-o carte ce va apărea în curând.

562 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: Regina în rolul de "Bond Girl" le-a dat fiori organizatorilor - VIDEO

Dezvăluiri despre ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice: Regina în rolul de "Bond Girl" le-a dat fiori organizatorilor

Unul dintre momentele forte ale ceremoniei de deschidere a fost difuzarea unui scurt film, în care Agentul 007, alias Daniel Craig, merge la Palatul Buckingham pentru a o însoţi pe Regina Elisabeta a II-a în drumul ei către Stadionul Olimpic. Regina şi Bond urcă într-un elicopter cu care se deplasează spre arenă. Apoi când un aparat ajunge în realitate deasupra stadionului, din el se paraşutează două persoane.

Spectatorii au asistat uimiţi cum regina - interpretată de o dublură îmbărcată într-o rochie de culoarea piersicii - coboară cu paraşuta, cu puţin timp înainte de a o vedea din nou - de data aceasta pe regina adevărată - făcându-şi intrarea în tribuna oficială, în aceeaşi ţinută.

"Nu am să uit niciodată momentul în care Danny (n.r. - Boyle, realizatorul spectacolului) ne-a arătat filmul terminat mie şi lui Paul (n.r. - Deighton, directorul Comitetului de Organizare). Deşi am fost implicaţi în toate etapele, de la machetă la scriptul final, umorul său, curajul şi îndrăzneala lui ne-au lăsat cu gura căscată şi, pentru a fi sincer până la capăt, puţin nervoşi", a povestit Coe, în pasajul reprodus de The Times.

"Când am văzut acei pantofi şi rochia de culoarea piersicii pe cerul nopţii, sub o paraşută, ne-am privit unii pe alţii gândind: «Doamne Dumnezeule, ce-am făcut!»", a continuat Sebastian Coe.

Organizatorii au reuşit să o convingă pe regină să participe la spectacol inclusiv cu ajutorul premierului David Cameron, care a discutat acest subiect în timpul uneia dintre întâlnirile săptămânale cu suverana. Nici prinţul Charles, nici cei doi nepoţi ai reginei, William şi Harry, nu au fost la curent cu acest scenariu, spune Coe.

Când "Elisabeta" a început să coboare cu paraşuta, Coe a auzit două voci în spatele lui care au strigat la unison: "haide Bunicuţo!" Şi când ea a intrat pe stadion, Prinţul Charles a izbucnit într-un hohot de râs: "Doamne, dar e chiar regina!".

"Running My Life", autobiografia lui Sebastian Coe, va fi publicată la 8 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici