DEZVĂLUIRI NASA: Ce piese muzicale sunt folosite pentru a-l "trezi" zilnic pe Curiosity

Cântece ale trupelor The Beatles şi The Doors sunt difuzate pentru a "trezi" în fiecare dimineaţă robotul Curiosity, care se află în misiune pe Marte cu scopul de a afla dacă mediul de pe această planetă a fost în trecut propice vieţii microbiene.

1081 afișări
Imaginea articolului DEZVĂLUIRI NASA: Ce piese muzicale sunt folosite pentru a-l "trezi" zilnic pe Curiosity

Piese ale trupelor The Beatles şi The Doors, difuzate pentru a "trezi" zilnic robotul Curiosity

Reprezentanţii NASA au dezvăluit faptul că folosesc muzica unor artişti precum The Beatles şi The Doors pentru rutina de dimineaţă a robotului, informează nme.com.

Curiosity a ajuns pe Marte la începutul lunii august, iar playlist-ul de trezire a robotului include piese semnate de trupa Anthrax, dar şi tema muzicală din "Războiul Stelelor".

Potrivit reprezentanţilor NASA, muzica îl face pe Curiosity "mai puţin morocănos".

Playlist-ul include piesele "Good Morning Good Morning" (The Beatles), "Got The Time" (Anthrax), "Break On Through" (The Doors) şi "Come Fly With Me" (Frank Sinatra). De asemenea, Curiosity ascultă dimineaţa melodii de pe coloana sonoră a filmului "Misiune: Imposibilă", dar şi fragmente de pe coloana sonoră a seriei de filme "Războiul Stelelor".

Vineri, NASA a anunţat că robotul a înregistrat temperaturi mai mari de 0 grade Celsius în craterul Gale, unde se află.

NASA prevăzuse iniţial că temperaturile din acest crater variază între minus 90 de grade Celsius şi zero grade Celsius.

Curiosity se află în căutarea unor eventuale urme de viaţă pe cea mai apropiată planetă de Terra. Roverul american strânge, totodată, informaţii în vederea unei viitoare misiuni spaţiale pe planeta roşie, care va avea echipaj uman la bord.

Curiosity va amenaja şi un laborator ştiinţific la jumătatea drumului său spre Muntele Sharp, un masiv marţian înalt de 5.500 de metri din interiorul craterului Gale, alcătuit din straturi de sedimente ce ar putea avea o vechime de până la un miliard de ani.

Robotul american Curiosity va încerca să afle pe parcursul viitorilor doi ani dacă mediul marţian a fost propice vieţii microbiene în trecutul acestei planete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici