Diametrul Terrei s-a redus cu cinci milimetri în ultimii cinci ani - AFP

O echipă de cercetători germani a descoperit că în ultimii cinci ani diametrul Pământului s-a redus cu cinci milimetri, o modificare mică dar extrem de importantă pentru studierea schimbărilor climatice care au loc în ultima vreme, transmite AFP.

3 afișări

Grupul de cercetători de la Institutul de geodezie din cadrul Universităţii din Bonn a descoperit că Pământul are în prezent un diametru de 12.756,274 km, cu cinci milimetri mai puţin decât arătau ultimele măsurători efectuate în urmă cu cinci ani.

Datorită unui sistem complex de unde radio transmise în spaţiu, cercetătorii au mai reuşit să descopere că Europa şi continentul nord-american se îndepărtează unul de celălalt cu 18 milimetri pe an.

Aceste mici modificări sunt importante pentru cercetători pentru studierea schimbărilor climatice care au loc pe glob.

Axel Nothnagel, coordonatorul echipei, a declarat: "Această diferenţă ar putea părea mică, dar este esenţială pentru poziţionarea sateliţilor care pot măsura nivelul oceanelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici