Dianne Reeves a contaminat publicul român cu pasiune, duminică, la Sala Palatului din Capitală

Cântăreaţa de jazz Dianne Reeves a făcut publicul român să cânte, să danseze şi mai ales să se bucure în timpul concertului susţinut duminică seară la Sala Palatului din Capitală, contaminând spectatorii cu energia unei voci încărcate de forţă şi senzualitate.

39 afișări
Imaginea articolului Dianne Reeves a contaminat publicul român cu pasiune, duminică, la Sala Palatului din Capitală

Dianne Reeves a contaminat publicul român cu pasiune, duminică, la Sala Palatului din Capitală (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

Aproximativ 3.800 de persoane au asistat, duminică seară, la concertul cântăreţei de jazz Diane Reeves, publicul ieşind din sală, la finalul show-ului, zâmbind.

Mai presus de stăpânirea tehnicii, probată în faţa cunoscătorilor, cântăreaţa americană a reuşit să insufle energie publicului din România, să-l facă să se dezmorţească, să se mişte şi să se simtă bine. O apariţie aurie, atât ca ţinută acustică, cât şi ca prezenţă vestimentară, Reeves a interpretat melodii în care a transmis bucuria de a trăi, de a iubi şi de a experimenta.

Ea a interpretat piese de pe cel mai recent album al său, "When You Know", precum "Just my Imagination", "Social Call", "I'm in love again" şi "Today will be a good day", această din urmă melodie dedicând-o mamei sale, de Ziua Mamei, celebrată în Statele Unite ale Americii pe 9 mai.

Cu o voce capabilă să treacă dincolo de orice poate să însemne limitare şi o prezenţă scenică care a subjugat sala, Diane Reeves a arătat că într-adevăr, aşa cum singură a susţinut pe scena din Bucureşti, "este posibil ca afară să plouă şi scena să ia foc", prin muzica ce creşte de la minut la minut şi prin ritmul care se joacă, topeşte, erotizează.

"Aceasta nu este o scenă, este un teren de joacă", a fost promisiunea pe care artista a făcut-o în faţa publicului din România la începutul concertului şi pe care a respectat-o până la sfârşit.

La un moment dat, în semn de apreciere, cântăreaţa de jazz şi instrumentiştii săi au filmat cu telefoanele mobile spectatorii care dansau, pentru a transmite celor de acasă din "căldura" concertului de la Bucureşti.

Reeves, care a arătat la Bucureşti că a improviza sau a face jazz înseamnă şi a-ţi redescoperi de fiecare dată vocea interioară, a vorbit pe scena de la Sala Palatului şi despre "rolul" său din filmul "Noapte bună şi noroc!/ Good night and good luck" (regizat şi scris de George Clooney), unde ea interpretează coloana sonoră.

Artista, care şi-a descoperit pasiunea pentru muzică încă de când era copil, a sărbătorit, la Sala Palatului, muzica în rolul ei de energie catalizatoare, care creează chimie şi poate face mulţimea să vibreze, cu vârful unui deget care ţine ritmul.

Dianne Reeves a fost distinsă cu patru premii Grammy, pentru cea mai bună cântăreaţă de jazz, pentru albumele: "In the Moment - Live In Concert" (2001), "The Calling: Celebrating Sarah Vaughan" (2002), "A Little Moonlight"(2003), "Good Night and Good Luck (Soundtrack)" (2006).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici