"Diddy" Combs, asociat cu atentatul asupra lui Tupac Shakur

Rapper-ul american Sean "Diddy" Combs s-a declarat "şocat" de faptul că Los Angeles Times a scris, luni, despre el, că ar fi ştiut despre atentatul asupra lui Tupac Shakur, din 1994, ziarul aducând în sprijinul afirmaţiilor înregistrări ale unor interogatorii făcute de FBI, informează eonline.com.

222 afișări
Imaginea articolului "Diddy" Combs, asociat cu atentatul asupra lui Tupac Shakur

"Diddy" Combs, asociat cu atentatul asupra lui Tupac Shakur (Imagine: Mediafax Foto)

LA Times informează că mai multe surse au spus că "Diddy" Combs a ştiut dinainte despre complotul pus la cale pentru atacarea lui Shakur. Se pare că rapper-ul ar fi fost atacat pentru că a dat dovadă de lipsă de respect faţă de fondatorul studioului de înregistrări Bad Boy Records, Puff Dady, unul dintre fostele nume ale lui "Diddy Combs". Shakur refuzase să devină client al acestui studio, potrivit LA Times.

"Povestea este o minciună. Este mai mult decât ridicolă şi complet falsă", a declarat Combs în urma publicării acestui articol, scris de reporterul Chuck Philips. Acesta informează că ştirea a fost scrisă după ce "au fost descoperite noi informaţii" despre implicarea a doi foşti asociaţi ai lui Combs - impresarul James Rosemond şi promoterul James Sabatino - în acest atac.  

Potrivit înregistrărilor FBI, Shakur a fost bătut şi împuşcat de patru ori de atacatorii săi, pe 30 noiembrie 1994. Rapper-ul s-a împuşcat şi singur, accidental. Mai târziu, Tupac i-a acuzat pe Puff Daddy (P Diddy), Andre Harrell şi Biggie Smalls (Notorious B.I.G) pentru această faptă.

Potrivit sursei citate, atacul a marcat debutul unui război între rapperii de pe coastele de vest şi est, care a culminat cu asasinarea, în 1997, la Los Angeles, a prietenului lui Combs, Notorious B.I.G.

"Nici (Biggie, n.r.) nici eu nu ştiam că acest atac urma să aibă, avea sau avusese loc", a mai spus Combs, într-o declaraţie de presă. "Sunt şocat de faptul că Los Angeles Times a fost atât de iresponsabil încât a publicat o poveste falsă", a adăugat Combs.

Nici Combs, nici Sabatino sau Rosemond nu au comentat informaţiile pentru LA Times, însă avocatul lui Rosemond, Jeffrey Lichtman, a indicat pentru publicaţia americană că acesta nu a fost niciodată anchetat sau pus sub acuzaţie pentru acest atac.

Într-un comunicat emis după publicarea articolului, Rosemond a calificat textul drept "un gunoi defăimător".

Shakur a fost asasinat la Las Vegas, pe 13 septembrie 1996. Asasinarea sa, dar şi cea a lui Notorious B.I.G., au rămas nerezolvate.  

Potrivit Times, Rosemond a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru infracţiuni care nu au legătură cu armele sau drogurile, în 1996, şi, în prezent, se află sub supraveghere judiciară, pentru că a bătut un DJ. Sabatino efectuează o pedeapsă de 11 ani şi şase luni de închisoare pentru fraudă.

Cei trei bărbaţi care au fost identificaţi de FBI ca fiind cei care l-au atacat pe Shakur în 1994 sunt în închisoare, pentru alte infracţiuni decât asaltul asupra lui Shakur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici