Disney şi-a extins interdicţia asupra fumatului în filmele Marvel şi în cele din seria "Star Wars"

Viitoarele filme inspirate din universul Marvel şi cele din franciza "Războiul stelelor/ Star Wars", produse de studiourile Disney, nu vor conţine personaje care fumează, a anunţat CEO-ul studioului hollywoodian.

153 afișări
Imaginea articolului Disney şi-a extins interdicţia asupra fumatului în filmele Marvel şi în cele din seria "Star Wars"

Disney şi-a extins interdicţia asupra fumatului în filmele Marvel şi în cele din seria "Star Wars" (Imagine: Shutterstock)

Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, a anunţat că viitoarele filme produse de acest studio cinematografic nu vor conţine personaje care fumează. Decizia, anunţată joi la întrunirea anuală a acţionarilor grupului Disney, a fost luată cu scopul de a-i proteja pe copii de imagini care glorifică şi încurajează fumatul, scrie contactmusic.com.

Disney are deja implementată o politică antifumat, însă unul dintre acţionari a atras atenţia asupra faptului că unele dintre filmele Marvel includ personaje care fumează ţigarete sau trabucuri. Potrivit publicaţiei The Independent, acel investitor a spus că 43% dintre filmele inspirate din universul Marvel includ scene cu personaje care fumează.

Bob Iger a confirmat faptul că interdicţia actuală va fi extinsă asupra tuturor filialelor Disney, inclusiv asupra celor care produc filmele Marvel şi cele din franciza "Star Wars": "Ne vom extinde politica de interzicere a fumatului la nivel global, pentru toate filmele Marvel şi cele produse de Lucasfilm, Pixar şi Disney".

Cu toate acestea, există însă şi câteva excepţii pentru această politică revizuită a grupului Disney. Dacă fumatul reprezintă un element care se potriveşte într-un anumit context istoric, atunci el va fi permis.

"Excepţiile vor fi acele situaţii în care noi descriem o personalitate istorică, care ar fi fumat sau ar fi putut să fumeze în timpul vieţii sale", a explicat Bob Iger. "De exemplu, dacă vom face un film despre Abraham Lincoln, ştim deja că el era fumător, şi vom considera că scenele în care el fumează vor fi acceptabile".

Nu se ştie deocamdată dacă personajele care au fost prezentate în timp ce fumau în trecut pe marile ecrane vor fi afectate de această interdicţie. Bob Iger a sugerat faptul că interdicţia ar putea să vizeze exclusiv personajele noi create pentru viitoarele filme Disney.

Pe lângă anunţul despre această revizuire a politicii antifumat, Bob Iger a dezvăluit, de asemenea, data de lansare a celui de-al optulea film din seria "Star Wars". Acest lungmetraj va ajunge pe marile ecrane nord-americane pe 26 mai 2017. Bob Iger a dezvăluit, totodată, titlul unui spinoff inspirat din această franciză - "Star Wars: Rogue One". Filmările pentru această peliculă vor debuta în vara acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici