Dispozitiv împotriva sforăitului, care nu trebuie purtat noaptea

  • FDA a aprobat dispozitivul care reduce sforăitul fără să fie purtat noaptea
  • eXciteOSA imbunătăţeşte funcţiile muşchiului limbii prin stimulare electrică
  • Dispozitivul trebuie purtat timp de 20 de minute în fiecare zi timp de 6 săptămâni
792 afișări
Imaginea articolului Dispozitiv împotriva sforăitului, care nu trebuie purtat noaptea

Dispozitiv împotriva sforăitului, care nu trebuie purtat noaptea

Pentru majoritatea, somnul este o plăcere. Şansa să te îţi încarci bateriile pentru o nouă zi. Însă există alţi oameni pentru care este un chin.

„Înainte îmi afecta somnul, mă trezeam obosit pentru că nu dormisem bine. Mă trezeam pe parcursul nopţii de câteva ori. Alţii se plângeau de faptul că sforăi. Deci nici celelalte persoane nu aveau parte un somn bun”, spune un pacient care are probleme cu sforăitul.

Un gadget vine în salvarea persoanelor cu probleme de respiraţie în timpul somnului. Se numeşte eXciteOSA şi tocmai a primit aprobarea din partea FDA, organizaţia care aprobă medicamentele în SUA.

Marele avantaj al device-ului: nu trebuie purtat în timpul nopţii. Este suficient să fie ţinut în gură timp de 20 de minute pe parcursul zilei. El trimite stimuli electrici şi ajută la îmbunătăţirea muşchiului limbii. Astfel, aceasta nu mai blochează căile respiratorii în timpul somnului.

Tratamentul durează şase săptămâni şi a scăzut zgomotului sforăitului cu 20% pentru 87 de pacienţi din ei 115 care au fost evaluaţi.

Aparatul are şi efecte secundare pentru disconfort al limbii, gust metalic sau dureri de falcă. Însă pacienţii care l-au încercat s-au declarat încântaţi.

Aparatul vine şi cu o aplicaţie care evaluează sforăitul pe parcursul nopţii şi transmite utilizatorului evoluţia în timp.

„Mă simţeam mai bine după o noapte de somn, aveam mai multă energie dimineaţa. Aveam cearcăne vizibile înainte iar acum simt că acestea au dispărut. În plus, era o relaţie mai bună cu partenerul. Pentru că dormeam în aceeaşi cameră cu el şi când mă trezeam şi întrebam cum a dormit. Iar el îmi spunea: am dormit grozav, nu te-am auzit deloc toată noaptea", spune o pacientă care a testat aparatul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici