Distribuitorul român al filmului "Milk" a contestat ratingul "Interzis sub 18 ani" (Video)

RoImage, distribuitorul român al filmului "Milk", care a fost interzis minorilor, potrivit ratingului acordat de Comisia de Clasificare a Filmelor din cadrul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), a declarat pentru MEDIAFAX că a contestat, vineri, decizia instituţiei de reglementare.

100 afișări
Imaginea articolului Distribuitorul român al filmului "Milk" a contestat ratingul "Interzis sub 18 ani" (Video)

Distribuitorul român al filmului "Milk" a contestat ratingul "Interzis sub 18 ani"

RoImage a înaintat, vineri, o contestaţie la Registrul Cinematografiei din cadrul CNC, iar filmul urmează să fie revizionat, cel mai probabil luni, pentru stabilirea unui nou rating.

Comisia de clasificare a filmelor din cadrul CNC, formată din Andreea Tănase, Cristina Corciovescu, Tudorel Butoi, Oana Stroe şi Vladimir Marin, a dat filmului "Milk" avizul de "Interzis sub 18 ani", producţia urmând să intre în cinematografele româneşti pe 30 ianuarie.

Potrivit Registrului Cinematografiei, filmele care sunt interzise minorilor sunt clasificate de obicei în genul "horror", "erotic" sau "thriller" şi trebuie să conţină scene de violenţă fizică şi psihică repetată sau scene de prezentare a actului sexual, scene de viol, limbaj vulgar, gesturi obscene, scene cu imagini de spânzurare, scene care încurajează plăcerile sadice ori consumul de droguri etc.

Cristina Corciovescu a declarat pentru MEDIAFAX că ratingul de "Interzis sub 18 ani" a fost acordat filmului, nominalizat la opt categorii ale premiilor Oscar, deoarece acesta conţine "imagini cu un om spânzurat, scene de sex oral" şi, în special, pentru că "face propagandă pentru o anumită orientare sexuală".

Filmul "Milk", cea mai recentă realizare a deţinătorului distincţiei Palme d'Or, Gus Van Sant, introduce un personaj atipic pentru cinematografia recentă.

Harvey Milk (Sean Penn) este primul politician gay ales într-un consiliu orăşenesc american, în 1977, după o campanie care a destabilizat prejudecăţile şi ordinea din San Francisco.

Activist al drepturilor homosexualilor, pacifist, politician, luptător, erou, prieten şi iubit, Milk a schimbat istoria şi, ca orice personaj important, a atras după sine contra-reacţii.

"S-a făcut comparaţia cu «Brokeback Mountain», care a primit, la vremea lui, rating de «Interzis sub 15 ani». Noi am considerat că, spre deosebire de «Brokeback Mountain», care este o dramă, o poveste de dragoste a două suflete chinuite, «Milk» face propagandă pentru o orientare sexuală", a declarat criticul.

"Am considerat că este bine ca acest film să vină în contact cu generaţia tânără când aceasta este conştientă şi poate face anumite alegeri", a adăugat criticul de film.

În Statele Unite, "Milk" a primit avizul "Rated", adică persoanele cu vârsta sub 17 ani au voie să vadă pelicula în cinematografe doar însoţite de un adult.

Citeşte şi:

Filmul "Milk", de Gus Van Sant, interzis minorilor de către CNC

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Filmul "Milk", nominalizat la premiile Sindicatului Scenariştilor Americani

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici