Divorţul dintre Arnold Schwarzenegger şi Maria Shriver ar putea fi finalizat în decembrie

Divorţul dintre Arnold Schwarzenegger şi Maria Shriver se află într-o etapă finală şi ar putea fi finalizat în luna decembrie, la aproape trei ani şi jumătate după despărţirea cuplului, informează dailymail.co.uk.

1069 afișări
Imaginea articolului Divorţul dintre Arnold Schwarzenegger şi Maria Shriver ar putea fi finalizat în decembrie

Divorţul dintre Arnold Schwarzenegger şi Maria Shriver ar putea fi finalizat în decembrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi foşti soţi vor merge pe drumuri separate în viaţă după ce vor finaliza pe cale amiabilă un acord final în privinţa partajului averii lor comune, estimată la 400 milioane de dolari.

Informaţia a fost publicată în presa americană la doar câteva săptămâni după ce Maria Shriver s-a afişat în public cu noul ei iubit, Matthew Dowd, la o nuntă din familia Kennedy, alimentând astfel un nou val de speculaţii potrivit cărora fosta soţie a lui Schwarzenegger ar fi avut la rândul ei o aventură, în contextul în care celebrul ei soţ a înşelat-o cu menajera cuplului.

"A fost un drum dificil, pentru multă vreme divorţul nu a reprezentat o prioritate pentru niciunul dintre ei, dar acum divorţul lor este aproape finalizat. Avocaţii pun la punct acum ultimele detalii. Dacă totul va merge aşa cum s-a stabilit, divorţul va fi semnat până la Crăciun. A fost un proces lung şi deloc uşor, dar acum Maria şi Arnold se află în termeni amiabili şi au ajuns la un acord. Atunci când ai o avere mare de împărţit şi trebuie să ajungi la o înţelegere în privinţa custodiei copiilor, lucrurile nu sunt mereu la fel de clare. Însă Maria şi Arnold şi-au rezolvat neînţelegerile dintre ei şi acum comunică unul cu celălalt. În definitiv, au împreună patru copii. Se simt bine şi sunt pregătiţi pentru a merge mai departe", a declarat o sursă din anturajul cuplului.

Cei doi au angajat unii dintre cei mai buni avocaţi din Statele Unite pentru a-i ajuta să împartă averea lor comună de 400 milioane de dolari.

Potrivit legislaţiei din California, Maria Shriver are dreptul să primească jumătate din veniturile obţinute de Arnold Schwarzenegger în timpul căsniciei lor de 25 de ani, iar acestea includ onorariile consistente primite de starul hollywoodian pentru filmele "Poliţist de grădiniţă/ Kindergarten Cop", "Terminator 2: Ziua Judecăţii/ Terminator 2: Judgement Day" şi "Minciuni adevărate/ True Lies".

Se crede că averea personală a lui Schwarzenegger este de 300 milioane de dolari, în timp ce, potrivit Celebrity Net Worth, averea Mariei Shriver, premiată cu Emmy şi membră a familiei Kennedy, este de 100 milioane de dolari.

Jurnalistă respectată şi recompensată inclusiv cu prestigiosul Peabody Award, Maria a prezentat emisiunea de televiziune "The Shriver Report" şi a coordonat numeroase proiecte şi programe jurnalistice.

În prezent, Maria Shriver este prezentator special al emisiunii NBC News şi realizează numeroase emisiuni cu tematici care se adresează femeilor, difuzate atât pe micul ecran, cât şi pe internet. Ea este şi o scriitoare apreciată şi comentator TV.

Maria şi Arnold s-au cunoscut la turneul de tenis Robert F. Kennedy în 1977, însă au avut prima întâlnire în calitate de iubiţi abia în anul 1982. Ei au împreună patru copii: Katherine, în vârstă de 25 de ani, Christina, în vârstă de 23 de ani, Patrick, în vârstă de 21 de ani, şi Christopher, în vârstă de 17 ani.

Maria Shriver a depus actele de divorţ în iulie 2011, după ce a aflat că soţul ei a avut o relaţie extraconjugală cu una dintre menajerele cuplului. În mai 2011, Schwarzenegger a dezvăluit în mod public faptul că a avut în urmă cu mulţi ani o aventură cu menajera Mildred Baena, care i-a dăruit un fiu, în prezent în vârstă de 16 ani.

Pentru o vreme, copilul şi mama lui au locuit în aceeaşi casă cu Maria Shriver, care nu era la curent cu relaţia extraconjugală a soţului ei.

Starul francizei cinematografice "Terminator" a recunoscut în mod public faptul că este tatăl acelui copil. Documentele oficiale arată că Joseph s-a născut la doar o săptămână după Christopher, cel mai mic dintre copiii lui Arnold Schwarzenegger cu Maria Shriver.

Potrivit presei americane, Maria Shriver ar putea să primească în urma acestui divorţ o sumă cuprinsă între 150 milioane şi 200 milioane de dolari.

Maria Shriver, în vârstă de 58 de ani, s-a afişat alături de noul ei iubit, Matthew Dowd, în vârstă de 53 de ani, la nunta verişorului ei Robert Kennedy cu actriţa Cheryl Hines, organizată în această vară, în localitatea Cape Cod din statul Massachusetts. Potrivit unor zvonuri, Maria l-ar fi înşelat pe Arnold cu Dowd - fostul şef de campanie electorală al lui Schwarzenegger -, iar cei doi ar fi avut o relaţie secretă care ar fi început în 2006 şi ar fi durat mai mulţi ani. Aceste informaţii, publicate în The New York Post, au fost negate imediat de cei doi.

Matthew Dowd, al treilea dintre cei 11 copii ai unei familii catolice foarte stricte de origine catolică, a coordonat campaniile electorale din 2000 şi 2004 ale fostului preşedinte american George W. Bush şi a făcut parte din cercul intim de prieteni al acestuia, până când a început să îl critice, în anul 2006.

Matthew Dowd a fost căsătorit de două ori. Cel de-al doilea mariaj al său s-a destrămat după moartea uneia dintre gemenele sale, la scurt timp după naştere, în septembrie 2002. În prezent, Dowd are doi fii adulţi din prima lui căsătorie şi o fiică în vârstă de 12 ani, Josephine, cu a doua soţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici