Doamna de Fier nu era chiar de fier: Ipostază emoţionantă surprinsă la Margaret Thatcher

Ca prim-ministru, Margaret Thatcher era faimoasă pentru exigenţa şi caracterul dur pe care le afişa, însă, într-un răspuns emoţionant către o tânără fată nefericită pentru că părinţii săi au divorţat, Doamna de Fier arată o parte mult mai sensibilă.

2799 afișări
Imaginea articolului Doamna de Fier nu era chiar de fier: Ipostază emoţionantă surprinsă la Margaret Thatcher

Doamna de Fier nu era chiar de fier: Ipostază emoţionantă surprinsă la Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Într-o scrisoare din 1 iulie 1981, doamna Thatcher scrie: "Am fost foarte impresionată de scrisoarea ta şi îmi pare rău să aud cât de supărată eşti tu şi fratele tău. Ori de câte ori aud de oameni care divorţează şi au probleme, mi-ar plăcea să îi pot ajuta".

Margaret Thatcher, care are doi copii, Mark şi Carol, împreună cu soţul ei Denis, a adăugat: "Am avut vremuri fericite cu familia mea şi aş dori ca oricine altcineva să fie fericit, de asemenea".

Scrisoarea de răspuns a fostului prim-ministru este redactată la maşina de scris în prima parte, apoi este continuată cu scris de mână. Doamna de Fier o invită pe domnişoară la Londra, pentru o întâlnire cu ea şi pentru a vizita clădirea Parlamentului.

Identitatea fetei nu este dezvăluită şi nu se ştie dacă ea a acceptat până la urmă invitaţia doamnei Thatcher, potrivit Daily Mail.

Fostul prim-ministru a răspuns personal la multe alte scrisori adresate ei. Chris Collins, un istoric care lucrează pentru Fundaţia Thatcher, a declarat că Doamna de Fier a primit între 2.000 şi 3.000 de scrisori pe săptămână şi a răspuns personal la una din o sută.

Documente ale fostului prim-ministru britanic au fost puse la dispoziţia Colegiului Churchill din Cambridge de către Margaret Thatcher Arhiva Trust. Acestea vor fi  publicate şi online pe www.margaretthatcher.org.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici