Documentar despre Iron Maiden, lansat în 2009 (Video)

"Iron Maiden: Flight 666", primul documentar realizat despre celebra trupă de rock britanică, va fi lansat în primăvara lui 2009, prin distribuitorul european de filme digitale Art Alliance Media (AAM).

19 afișări
Imaginea articolului Documentar despre Iron Maiden, lansat în 2009 (Video)

Documentar despre Iron Maiden, lansat anul acesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul prezintă în detaliu prima parte a turneului mondial susţinut de Iron Maiden în 2008 şi este descris ca un "portret intim şi revelator" al rockerilor britanici.

Într-un interval de 45 de zile, Iron Maiden a susţinut concerte în Asia, Australia, America de Nord, America Centrală şi America de Sud, iar solistul trupei, Bruce Dickinson, a pilotat avionul cu care s-a deplasat trupa.

AAM va distribui acest documentar în cinematografele britanice, începând din 21 aprilie, în asociere cu trupa, iar în Statele Unite va colabora cu EMI Records şi cu studiourile Universal.

Fondată în 1975, în Marea Britanie, Iron Maiden este una dintre cele mai celebre trupe heavy metal. Mascota ei, Eddie, un zombie ameninţător, a devenit un simbol al genului.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 14 albume, vândute în aproximativ 70 de milioane de exemplare.

Hituri precum "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume.

Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.

Anul trecut, pe 4 august, trupa Iron Maiden a concertat şi în România, pe stadionul Cotroceni din Bucureşti, în faţa a aproximativ 22.000 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici