Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, proiectat la New York

Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, va fi proiectat, pe 13 şi 14 februarie, la prestigiosul MoMA (Musem of Modern Art) din New York, informează Institutul Cultural Român (ICR) din metropola americană.

19 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, proiectat la New York

Documentarul "Podul de flori", de Thomas Ciulei, proiectat la New York

"Podul de flori" face parte dintr-o selecţie de 35 de documentare din toată lumea, realizată pentru ediţia din 2009 a festivalului Documentary Fortnight de la MoMA.

La invitaţia ICR New York, regizorul Thomas Ciulei va fi prezent la cele două proiecţii şi va prezenta documentarul publicului american.

"Podul de flori" prezintă viaţa unui bărbat dintr-un sat din Republica Moldova, care trebuie să aibă grijă de cei trei copii ai săi, după ce soţia lui a plecat la muncă în străinătate. Filmul este ilustrarea unui fenomen social de amploare, migraţia economică masivă, care afectează profund structura familiei.

"Podul de Flori" a fost distins cu Premiul ARTE pentru lungmetraj documentar, în cadrul festivalului de film Duisburger Filmwoche, Marele Premiu pentru film documentar "Erinnerung und Zukunft" (Amintire şi Viitor) şi Premiul Go-East, în amintirea lui Reinhard Kämpf, la Festivalul de Film "goEast" de la Wiesbaden (Germania), premiul secţiunii Between the Seas a Festivalului Internaţional de Film de la Jihlava (Cehia), premiul juriului la festivalul Etnofilm din Slovacia şi Prix des Bibliotheques/ Premiul bibliotecilor (oferit de Direcţia Carte şi Lectură din cadrul Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa) şi Menţiunea specială a Juriului de tineret, la Festivalul de film documentar Cinéma du Réel de la Paris.

Thomas Ciulei a mai regizat filmele "Plays of light at the Maxim" (1990), "Like a bird on the fence" (1992), "Gratian" (1995), "Face Mania" (1997) şi "Asta e" (2001).

Citeşte şi:

Thomas Ciulei, premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Jihlava

"Podul de flori" - dublu premiat la Festivalul de Film goEast din Germania

"Podul de flori" de Thomas Ciulei, premiat la Cinéma du Réel

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici