Documente legate de moartea lui Prince, DEZVĂLUITE: Prescripţiile pentru opioide, emise pe numele managerului artistului

Calmante cu opioide - unele în flacoane cu numele Kirk Johnson pe etichetă - au fost găsite în mai multe locuri din Paisley Park după decesul superstarului Prince, anul trecut, arată documente juridice desigilate, obţinute de site-ul CNN.

4371 afișări
Imaginea articolului Documente legate de moartea lui Prince, DEZVĂLUITE: Prescripţiile pentru opioide, emise pe numele managerului artistului

Documente legate de moartea lui Prince, DEZVĂLUITE: Prescripţiile pentru opioide, scrie în numele managerului artistului (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

 

Doctorul Michael Todd Schulenberg a spus că a scris o reţetă de oxicodonă pentru Prince, sub numele de Johnson - managerul averii cântăreţului şi un vechi prieten de-al acestuia - în scopuri de confidenţialitate, potrivit unui mandat de percheziţie, care se află printre documentele desigilate.

Nimeni nu a fost arestat sau condamnat în legătură cu moartea cântăreţului, însă detaliile dezvăluite de mandatele de percheziţie încep să arate o imagine de ansamblu mai clară, ce ar putea oferi teren pentru o investigaţie - pe care autorităţile o menţin încă deschisă, informează CNN.

Circumsanteţele care au dus la decesul artistului rămân un mister. Printre întrebările fără răspuns care îi bântuie pe fani şi pe cei care l-au iubit rămân primordiale următoarele: ”Cine a făcut rost de calmantele care l-au ucis? Ştia ce pastile consumă? De cât timp lua medicamente cu opioide?”

Potrivit unui mandat de percheziţie eliberat pe 21 aprilie, 2016, aceeaşi zi în care Prince a fost găsit mort în casa sa din Minnesota, anchetatorii au descoperit mai multe pastile etichetate "Watson 853" -  hidrocodon-acetaminofen, numit uneori Vicodin - şi capsule marcate cu "A-349", adică Percocet, în mai multe flacoane din locuinţă. De asemenea, potrivit aceluiaşi document, anchetatorii au aflat de la anumiţi martori că Prince ”a avut în trecut o serie de sevraje, cauzate cel mai probabil de un abuz al medicaţiei prescrise”. 

Schulenberg este unul dintre cei care au ajuns la Paisley Park după ce corpul neînsufleţit al cântăreţului a fost găsit într-un lift din locuinţă, mai arată documentele citate.

 

Potrivit biroului examinatorului medical, moartea solistului a fost rezultatul unei supradoze accidentale de opioide. În luna august a anului trecut,  publicaţia Minneapolis Star Tribune a citat o sursă apropiată investigaţiei care afirma că pastilele confiscate de la faţa locului erau etichetate ca hidroconă, dar conţineau de fapt fentanyl.

 

Autorităţile au mai spus că ancheta în ceea ce priveşte moartea lui Prince este de natură criminală. Procurorii federali şi Agentia Naţională Antidrog din SUA (DEA/ Drug Enforcement Administration) investighează modul în care Prince a obţinut prescripţiile medicale şi de la cine.

 

Informaţiile din mandatele evocate mai sus dezvăluie, de asemenea, că anchetatorii au găsit o valiză care conţinea mai multe flacoane cu pastile, emise pe acelaşi nume - Johnson, care le-a declarat poliţiştilor că artistul consuma opiacee. Valiza conţinea şi versurile melodiei "You got the Look", care pare scrisă chiar de regretatul cântăreţ.

Geanta avea o etichetă semnată cu numele de "Peter Bravestrong", despre care oamenii legii cred că este un pseudonim pentru Prince.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici