Doliu la Opera Naţională Bucureşti. Un cunoscut bariton a murit

Cunoscutul bariton Nicolae Urdăreanu, solist al Operei Naţionale Bucureşti, a murit miercuri, iar slujba de înmormântare are loc joi dimineaţă, urmând ca trupul neînsufleţit al artistului să fie depus în foaierul instituţiei pentru un ultim omagiu.

1488 afișări
Imaginea articolului Doliu la Opera Naţională Bucureşti. Un cunoscut bariton a murit

Doliu la Opera Naţională Bucureşti. Un cunoscut bariton a murit

Trupul neînsufleţit al maestrului Nicolae Urdăreanu a fost depus la capela Bisericii Boteanu-Ienii (Str. Boteanu nr.8), iar, joi, între orele 8.00 şi 10.30, are loc slujba de înmormântare, anunţă instituţia pe site-ul ei oficial.

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu celui care a fost un nume marcant al primei scene lirice o pot face joi, în foaierul Operei Naţionale Bucureşti, în intervalul orar 11.00 - 13.00.

Solist al Operei Naţionale Bucureşti, Nicolae Urdăreanu, născut în 1937, a fost recunoscut pentru afinitatea rolurilor verdiene şi singurul bariton român wagnerian al vremurilor sale.

Nicolae Urdăreanu a interpretat peste 40 de roluri din opere celebre, dintre care pot fi amintite "Oedipe", de George Enescu, "Otello", de Giuseppe Verdi, "Rigoletto", de Verdi, "Bal mascat", de Verdi, "Olandezul zburător", de Richard Wagner, în cei peste 40 de ani de activitate în arta lirică. Iubit de public şi îndrăgit de critici deopotrivă: "În «Nabucodonosor», Nicolae Urdăreanu impresionează printr-un timbru potrivit, intonaţie sigură, frazare şi dicţie apreciabile. Vocea, prezenţa scenică, plasticitatea chipului sunt valorificate deplin în finalul primului tablou - un cânt «necruţător», ca şi în scena din cel de-al treilea, cu nuanţări rafinate (de la şoapta întunecată la dezlănţuire) şi claritate - o reuşită marcantă a interpreţilor, moment muzical de excepţie prin frumuseţea arcului melodic şi a intrărilor în canon", spune criticul Costin Tuchilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici