Dolly Parton va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy 2019

Cântăreaţa americană Dolly Parton va primi titlul de "persoana anului" din partea fundaţiei MusiCares - MusiCares Person of the Year -, cu două zile înainte de gala premiilor Grammy din 2019, la o ceremonie de caritate care va avea loc pe 8 februarie, la Los Angeles, informează Variety.

138 afișări
Imaginea articolului Dolly Parton va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy 2019

Dolly Parton va primi un premiu special din partea organizatorilor galei Grammy 2019

Printre personalităţile care au primit titlul MusiCares Person of the Year în anii anteriori se numără Bruce Springsteen, Paul McCartney, Elton John, Barbra Streisand, Carole King, Neil Young, Bob Dylan, Lionel Richie.

În 2018, titlul de "persoana anului" a fost acordat în premieră unui grup, Fleetwood Mac.

Dolly Parton este primul artist de musică country ce primeşte acest titlu din partea Musicares, iar Recording Academy, administratorul fundaţiei şi organizatorul galei Grammy, a ales să o recompenseze pentru activităţile sale caritabile, inclusiv proiecte de alfabetizare.

Parton este cântăreaţa cu cele mai multe hituri în topul Billboard Hot Country Songs - 107 - şi cu câte o piesă în top 20 Billboard Hot Country Songs timp de şase decenii, printre acestea fiind şi primul cântec compus de ea, "Something Fishy", din 1967.

Aceasta este cea mai premiată cântăreaţă de muzică country din toate timpurile, fiind, printre altele, nominalizată de 47 de ori la Grammy şi câştigând nouă astfel de trofee. De asemenea, artista, nominalizată de două ori la premiile Oscar, a fost inclusă în Country Music Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici