Donald Trump şi-a dat în judecată avocaţii

Magnatul imobiliar şi starul de televiziune Donald Trump i-a dat în judecată pe foştii săi avocaţi pe motiv că i-au folosit imaginea şi numele fără acordul lui şi le-a cerut acestora daune în valoare de 5 milioane de dolari.

27 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi-a dat în judecată avocaţii

Donald Trump şi-a dat în judecată avocaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În procesul intentat la Tribunalul din New York, Trump îi acuză pe Morrison Cohen şi David Scharf că i-au folosit imaginea şi numele fără acordul lui "în scop publicitar".

"Acuzaţii, fără acordul scris al lui Trump, s-au folosit de numele şi reputaţia acestuia şi continuă să facă acest lucru, pe site-ul lui Morrison Cohen", se indică în dosarul depus la tribunal.

Luni, firma de avocatură a declarat că procesul intentat de Trump nu reprezintă altceva decât o încercare a acestuia de a evita să le plătească un onorariu de 600.000 de dolari.

"Vom continua să cerem plata onorariului, suntem foarte hotărâţi să ne primim banii pentru serviciile oferite şi considerăm acest proces intentat de organizaţia Trump drept unul ridicol", a declarat preşedintele firmei de avocaţi, David Scherl.

În perioada 2001 - 2006, Scharf l-a reprezentat pe Trump, cel care este gazda emisiunii de tip reality show "Ucenicul/ The Apprentice", într-un proces intentat unei persoane cu care încheiase un contract pentru un teren de golf, pe care magnatul a acuzat-o că i-ar fi cerut un preţ mult prea mare.

Instanţa a hotărât ca Donald Trump să primească daune în valoare de 1 milion de dolari, însă, potrivit lui Scharf, magnatul mai are de plătit firmei de avocatură suma de 475.000 de dolari, la aceasta adăugându-se şi dobândă.

La începutul acestui an, Donald Trump l-a acuzat pe Morrison Cohen de incompetenţă, declarând că firma de avocaţi l-a tratat precum o "vacă bună de muls" în timpul procesului din 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici