Doris Day va primi un premiu Grammy pentru întreaga carieră

Cântăreaţa şi actriţa Doris Day, compozitorul Burt Bacharach şi grupul rock The Band vor primi premiul Grammy pentru întreaga carieră, pe 9 februarie, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Los Angeles, cu o zi înainte de cea de-a 50-a ediţie a prestigioaselor premii.

6 afișări
Imaginea articolului Doris Day va primi un premiu Grammy pentru întreaga carieră

Doris Day va primi un premiu Grammy pentru întreaga carieră

Pe lista vedetelor care vor fi recompensate cu un premiu Grammy  pentru întreaga carieră mai figurează  cântăreţul de jazz Cab Calloway, violonistul Itzhak Perlman şi instrumentiştii de jazz Max Roach (tobe) şi Earl Scruggs (banjo).

Acest premiu va fi acordat postum lui Calloway, care a murit în 1994, lui Roach, care a murit în august, şi lui Richard Manuel şi Rick Danko, membri ai The Band.

Premiile pentru întreaga carieră sunt acordate, de cele mai multe ori, unor artişti importanţi care nu au câştigat niciodată un Grammy. Printre artiştii care au fost recompensaţi deja cu un premiu Grammy pentru întreaga carieră se numără trupele Grateful Dead, Led Zeppelin şi The Doors.

Compozitorul Bacharach, în vârstă de 79 de ani, a câştigat deja şase premii Grammy.

Doris Day, în vârstă de 83 de ani, a fost una dintre cele mai celebre actriţe de la Hollywood, din anii '40 şi până în anii '70. "Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera)", unul dintre cântecele lansate de Doris Day, a câştigat un premiul Oscar, în 1956. Un purtător de cuvânt din partea organizatorilor ceremoniei de decernare a premiilor Grammy a declarat că nu se ştie încă dacă actriţa va participa la acest eveniment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici