Doris Lessing nu va asista la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel

Scriitoarea britanică Doris Lessing, în vârstă de 88 de ani, laureată a premiului Nobel pentru literatură pe 2007, nu va asista la ceremonia de înmânare a prestigioaselor distincţii, organizată la Stockholm, pe 10 decembrie, din motive de sănătate.

3 afișări
Imaginea articolului Doris Lessing nu va asista la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel

Doris Lessing nu va asista la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel

"Doris Lessing este bolnavă de mai multă vreme, dar speră să poată veni la Stockholm. Din nefericire, medicii săi i-au recomandat să nu călătorească", a indicat Fundaţia Nobel.

De obicei, laureatul premiului Nobel pentru literatură ţine un discurs la Academia suedeză cu câteva zile înainte de înmânarea premiilor.

Discursul lui Doris Lessing, preînregistrat, va fi transmis pe 7 decembrie.

Premiul, constând într-un cec în valoare de 10 milioane de coroane suedeze (1,07 milioane de euro), o medalie şi o diplomă Nobel, îi va fi înmânat la Londra.

Doris Lessing, care a împlinit 88 de ani pe 22 octombrie, va fi recompensată  pentru opera sa marcată de temele Africii şi feminismului.

Laureaţii celorlalte premii Nobel, cu excepţia celui pentru pace, înmânat la Oslo, îşi vor primi distincţiile pe 10 decembrie, la Stockholm, în cadrul unei ceremonii la care va participa familia regală suedeză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici