Două ferme din Estonia vor să devină "republică sovietică" independentă

Reprezentanţii a două ferme din nord-estul Estoniei depun eforturi pentru proclamarea unei "republici sovietice" independente şi intenţionează să ceară Rusiei recunoaşterea sa, a anunţat miercuri o organizaţie comunistă rusă.

15 afișări
Imaginea articolului Două ferme din Estonia vor să devină "republică sovietică" independentă

Două ferme din Estonia vor să devină "republică sovietică" independentă (Imagine: en.rian.ru)

"Nu vrem să mai trăim într-o Estonie burgheză, unde nimănui nu-i pasă de omul de rând (...) unde cresc nivelul corupţiei şi al şomajului şi unde totul depinde de NATO şi de americani", a declarat fondatorul Andres Tamm, citat de asociaţia Comuniştilor ruşi din Sankt Petersburg, care acordă sprijin acestei "republici", arată RIA Novosti, în pagina electronică.

Cetăţenii şi fondatorii "Republicii sovietice socialiste estone" au format deja un guvern sovietic naţional, o forţă de poliţie şi au început să delimiteze graniţele statului.

De asemenea, locuitorii acestei republici au denunţat faptul că Guvernul "burghez" al Estoniei a trimis "echipă formată din rudele veteranilor nazişti estoni ai SS" pentru a prelua controlul asupra teritoriului separatist.

Republica pregăteşte un Tratat de prietenie cu Rusia şi va fi înaintat preşedintelui rus în câteva zile.

Estonia este o fostă republică sovietică şi membră a NATO şi UE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici