Dr. Dre va lansa un nou album de studio în acest weekend, potrivit rapperului Ice Cube

Rapperul Ice Cube a dezvăluit, miercuri, faptul că Dr. Dre, fostul lui coleg din grupul N.W.A., va lansa, sâmbătă, un nou album de studio, primul material discografic al acestuia după o pauză de 16 ani, informează contactmusic.com.

140 afișări
Imaginea articolului Dr. Dre va lansa un nou album de studio în acest weekend, potrivit rapperului Ice Cube

Dr. Dre (Foto: AFP)

Ice Cube, în vârstă de 46 de ani, a acordat un interviu postului de radio Power 99 din oraşul Philadelphia, miercuri, în care a vorbit despre un film biografic despre grupul rap Straight Outta Compton, ce va fi lansat pe 14 august, şi i-a luat prin surprindere pe ascultătorii emisiunii în momentul în care a dezvăluit faptul că rapperul Dr. Dre va lansa, sâmbătă, un nou album de studio, care va conţine câteva piese inspirate din acel lungmetraj.

"E un eveniment mega-important, e vorba de Dr. Dre, e un album aşteptat de toată lumea", a spus Ice Cube. "E cu siguranţă un album magnific", a adăugat rapperul american.

La începutul lunii iulie, F. Gary Gary, regizorul filmului "Straight Outta Compton", a dezvăluit pentru postul MTV că Dr. Dre, producătorul şi mintea creatoare din spatele grupului N.W.A., i-a angajat pe doi dintre protejaţii lui, celebrii Eminem şi Kendrick Lamar, să compună coloana sonoră a acelui film. Cu toate acestea, deocamdată este neclar dacă acea coloană sonoră şi albumul lui Dr. Dre menţionat de Ice Cube reprezintă unul şi acelaşi lucru.

Dr. Dre, care a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat "Straight Outta Compton" (1998) şi prin albumul lui solo de debut "The Chronic" (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 - al cărui titlu a fost "2001". Lansarea celui de-al treilea album de studio al său, despre care se spune că s-ar intitula "Detox", a fost amânată în mod constant în ultimii 16 ani.

Dr. Dre a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi rapperi din lume din 2014, după ce brandul său, Beats Electronics, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Dr. Dre, căruia i se spune "The Doctor", a lucrat cu cei mai importanţi artişti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, şi a lansat stilurile gangsta rap şi G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a câştigat şase premii Grammy şi a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producătorul anului la gala Grammy Awards din 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici