DreamWorks a încheiat un acord de distribuţie cu studiourile Universal

Şefii studiourilor DreamWorks, Steven Spielberg şi Stacey Snider, au anunţat, luni, că au semnat un acord cu studiourile Universal, pentru distribuţia filmelor care vor fi produse de compania lor.

21 afișări
Imaginea articolului DreamWorks a încheiat un acord de distribuţie cu studiourile Universal

DreamWorks a încheiat un acord de distribuţie cu studiourile Universal

Anunţul a fost făcut la o săptămână după ce studiourile americane Paramount Pictures, aparţinând grupului Viacom, şi Steven Spielberg au anunţat oficial încetarea colaborării lor, regizorul american urmând să fondeze un nou studio cinematografic împreună cu un grup de telecomunicaţii din India, Reliance Big Entertainment.

Noul acord încheiat de DreamWorks, care va fi valabil şapte ani, începând din 2009, prevede ca studiourile Universal să distribuie şase filme ale companiei deţinute de Steven Spielberg.

În schimb, societatea indiană Reliance Big Entertainment va avea drepturile de difuzare ale filmelor în India.

Alianţa dintre Steven Spielberg şi Universal era aşteptată după divorţul dintre DreamWorks şi Paramount, oficializat la începutul acestei luni, după mulţi ani de relaţii foarte tensionate.

Directoarea companiei DreamWorks, Stacey Snider, a lucrat ca director general la Universal, iar autorul seriei "Indiana Jones", Spielberg, şi-a început cariera în cadrul aceluiaşi studio.

Directorul general NBC Universal, Jeff Zucker, s-a declarat încântat de faptul că va colabora din nou cu Steven Spielberg şi Stacey Snider, adăugând că aceştia sunt "nişte vechi şi buni prieteni".

Noul studio creat de DreamWorks şi Reliance, care va fi condus de Snider, intenţionează să producă până la 35 de filme în următorii cinci ani.

De cealaltă parte, Paramount a precizat săptămâna trecută, că va păstra toate proiectele în curs de derulare în cadrul DreamWorks, cu opţiunea ca noul studio să cofinanţeze anumite proiecte la care lucrează Spielberg.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici