Ducesa Marie-Christine de Habsburg a murit la vârsta de 88 de ani

Ducesa Marie-Christine de Habsburg a murit, marţi, la vârsta de 88 de ani, în oraşul ei natal Zywiec din sudul Poloniei, a anunţat primarul acestei localităţi, Antoni Szlagor.

310 afișări
Imaginea articolului Ducesa Marie-Christine de Habsburg a murit la vârsta de 88 de ani

Ducesa Marie-Christine de Habsburg a murit la vârsta de 88 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tot oraşul a intrat în doliu. Ducesa a fost pentru noi o poloneză ilustră, ea ne-a învăţat valorile patriotice şi religioase. Ne va lipsi foarte mult", a declarat primarul polonez.

Ducesa s-a plâns de dureri puternice în zona pieptului, în jurul orei locale 07.00. A murit în reşedinţa ei, după 35 de minute, în ciuda îngrijirilor medicale primite, înconjurată de doamnele ei de companie şi de medicul ei.

În 2001, după 60 de ani de exil în Suedia şi în Elveţia, ducesa a decis să revină pentru a-şi trăi ultimii ani de viaţă în vastul palat Habsburg din Zywiec, într-un mic duplex pe care autorităţile oraşului l-au amenajat special pentru ea.

Familia Habsburg din Zywiec a fost mai întâi alungată de nazişti în Al Doilea Război Mondial, pentru că a refuzat să colaboreze cu forţele de ocupaţie germane, iar apoi de puterea comunistă poloneză, după 1945, care îi reproşa originile germanice şi aristocrate.

Potrivit ultimei sale dorinţe, ducesa va fi înmormântată în capela familiei Habsburg din Zywiec, alături de fratele ei mai tânăr şi de bunicii ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici