Ducesa Sarah Ferguson nu a fost invitată la nunta prinţului William

Ducesa de York Sarah Ferguson nu se numără printre cele peste 1.900 de persoane care au primit invitaţii oficiale din partea reginei Elizabeth a II-a la căsătoria prinţului William cu logodnica sa Kate Middleton, informează people.com.

620 afișări
Imaginea articolului Ducesa Sarah Ferguson nu a fost invitată la nunta prinţului William

Ducesa Sarah Ferguson nu a fost invitată la nunta prinţului William (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarah Ferguson, mătuşa prinţului William şi fosta soţie a prinţului Andrew, renumită pentru gafele sale şi scandalurile intens mediatizate în care a fost implicată în trecut, nu va participa la această căsătorie regală pe 29 aprilie, a confirmat agentul de presă al ducesei de York pentru revista People.

Fergie, în vârstă de 51 de ani, se va afla la acea dată în străinătate. "Nu va participa la nunta regală. Nici nu aştepta să fie vreodată invitată", a declarat agentul ei de presă.

Însă fiicele ei, prinţesa Beatrice, în vârstă de 22 de ani, şi prinţesa Eugenie, în vârstă de 20 de ani, vor participa la ceremonie, împreună cu prieteni ai cuplului regal, demnitari, membri ai familiei regale şi reprezentanţi ai diverselor asociaţii de caritate sprijinite de prinţul William.

Aproximativ 1.900 de persoane, printre care se află numeroase capete încoronate, şefi de stat şi diplomaţi au fost invitaţi la căsătoria prinţului William cu Kate Middleton, ce va fi celebrată pe 29 aprilie la catedrala Westminster din Londra.

Identitatea persoanelor invitate nu a fost dezvăluită, însă numele, titlurile şi funcţiile deţinute de aceste persoane reflectă cu siguranţă poziţia prinţului William, al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, fiul prinţului Charles şi al prinţesei Diana, decedată în 1997.

În afara celor 50 de membri ai familiei regale britanice, au mai fost invitaţi 40 de reprezentanţi ai familiilor regale din străinătate, 200 de membri ai guvernului, ai parlamentului şi ai corpului diplomatic, 60 de şefi de state şi 30 de reprezentanţi ai armatei britanice.

Cei mai numeroşi dintre invitaţi - peste 1.000 - sunt membrii familiilor viitorilor soţi şi prieteni ai acestora.

La această listă se adaugă aproximativ 80 de persoane reprezentând diverse asociaţii de caritate sprijinite de prinţul William.

Nu toţi cei 1.900 de invitaţi la catedrala Westminster vor participa şi la festivităţile care vor urma după ceremonia religioasă. Doar 600 de persoane vor participa, după-amiaza, la recepţia organizată de regina Elizabeth a II-a la palatul Buckingham, şi doar 300 dintre ei vor fi prezenţi la dineul urmat de un bal ce va fi organizat de prinţul Charles, tot la palatul Buckingham.

Invitaţiile regale, introduse în plicuri de culoare maron deschis, au fost imprimate pe hârtie albă, cu o panglică aurie şi iniţialele reginei - EIIR (Elizabeth II Regina) - înscrise sub un desen care reprezintă coroana Marii Britanii.

Lordul Şambelan, angajatul cu cel mai înalt rang în slujba casei regale britanice, este însărcinat cu supravegherea ceremoniei organizate de familia regală.

Invitaţia precizează, totodată, codul vestimentar pe care invitaţii trebuie să îl respecte: "uniformă, costum sau ţinută de oraş".

William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici