„Duelul” poligloţilor. Un bărbat care vorbeşte 29 de limbi discută cu o fetiţă de 14 ani care ştie 25 VIDEO

  • Wouter Corduwener (Olanda) este poliglot şi vorbeşte 29 de limbi.
  • Cameron (SUA) are doar 14 ani şi ştie 25 de limbi străine.
  • Conversaţia dintre cei doi este cel puţin „delicioasă”, nu doar pentru poligloţi, dar şi pentru persoanele care încearcă să înveţe o limbă străină.
48405 afișări
Imaginea articolului „Duelul” poligloţilor. Un bărbat care vorbeşte 29 de limbi discută cu o fetiţă de 14 ani care ştie 25 VIDEO

Captură video Wouter Corduwener

La doar 14 ani, o fetiţă din Statele Unite vorbeşte circa 25 de limbi, printre care unele considerate cele mai grele - vietnameza, thailandeza sau limba arabă.
 
„Duelul” dintre cei doi a început cu limba spaniolă. Cei doi au dialogat perfect, cu accent chiar. Fetiţa spune că atunci când vorbeşte diverse limbi străine, personalitatea sa se schimbă.
 
Proba grea a prezentat-o limba vietnameză, care are diverse dialecte şi accente, în funcţie de zonă. Cameron excelează şi la limba laoţiană (limba locuitorilor din Laos), dar şi la arabă, germană, franceză, neerlandeză, rusă, coreeană, portugheză.
 
Fata mai spune că iubeşte tot ce ţine de Rusia, Ucraina şi Kazahstan. 
 
Totuşi, limba ei preferată rămâne spaniola, iar cea mai grea i se pare franceza.
 

Cum a reuşit să înveţe 25 de limbi până la 14 ani? 

 
Secretul ei pare simplu, dar greu de atins în multe dintre comunităţi: are diverşi prieteni sau colegi străini încă din clasele primare.
 
Într-adevăr, studiile existente arată că micuţii care cresc în medii multiculturale şi au contact cu alte culturi şi străini, tind să „prindă” repede limbile străine, comparativ cu învăţatul acestora doar la şcoală. 
 
Wouter Corduwener este un artist olandez care iubeşte limbile străine şi culturile ţărilor de pe întregul glob. Bărbatul se descrie ca fiind „hiperpoliglot” întrucât vorbeşte 29 de limbi.
 
Corduwener vizitează diverse ţări şi lansează provocări necunoscuţilor pe stradă pentru a populariza frumuseţea şi diversitatea limbilor străine şi a avantajelor pe care le ai ca poliglot. 
 
 
 
Când vine vorba despre limba română, tânărul recunoaşte că este depăşit şi înţelege câteva cuvinte, dar nu o poate vorbi. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici