Duetul înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat miercuri

Un duet înregistrat de Amy Winehouse cu muzicianul de jazz Tony Bennett, în urmă cu câteva luni, va fi lansat miercuri, când cântăreaţa britanică ar fi împlinit 28 de ani.

182 afișări
Imaginea articolului Duetul înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat miercuri

Duetul înregistrat de Amy Winehouse şi Tony Bennett va fi lansat miercuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, pe 23 iulie, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri.

Tony Bennett a înregistrat piesa "Body and Soul" cu Amy Winehouse la Abbey Road Studios din Londra, pe 23 martie, şi a lăudat-o atunci pe cântăreaţa britanică pentru calităţile ei interpretative care-i permiteau acesteia să cânte cu uşurinţă inclusiv piese de jazz.

Cel puţin o parte din încasările ce vor fi obţinute din comercializarea piesei "Body and Soul", în versiunea interpretată de Amy Winehouse şi Tony Bennett, care va fi lansată sub forma unui disc single, vor fi donate unei fundaţii înfiinţate de Mitch Winehouse - tatăl regretatei artiste - în memoria acesteia, a anunţat, în luna august, Liz Rosenberg, purtătoarea de cuvânt a lui Bennett.

Fundaţia înfiinţată de familia lui Amy Winehouse în memoria acesteia, cu sediul în locuinţa din Londra a artistei, va fi inaugurată tot miercuri, în scopul de a-i ajuta pe adolescenţii ce suferă de dependenţa de diverse substanţe.

MTV Networks, dar şi mai multe posturi de radio vor difuza videoclipul şi piesa "Body and Soul" miercuri.

Piesa va apărea şi pe albumul lui Bennett - un muzician în vârstă de 85 de ani, premiat cu Grammy şi considerat o legendă a muzicii jazz, printre ale cărui cântece de succes se numără "I Left My Heart in San Francisco" şi "Rags to Riches". Albumul este intitulat "Duets II" şi va fi lansat pe 20 septembrie.

Amy Winehouse a murit la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt atu al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri ale sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut până în prezent în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici