Duffy şi Nick Cave, câştigători ai premiilor MOJO pe 2008 (Video)

Cântăreaţa galeză Duffy, rockerul australian Nick Cave şi trupa punk britanică Sex Pistols s-au numărat printre marii câştigători ai premiilor MOJO pe 2008, care au fost decernate la Londra, în urma voturilor cititorilor prestigioasei reviste muzicale.

8 afișări
Imaginea articolului Duffy şi Nick Cave, câştigători ai premiilor MOJO pe 2008 (Video)

Duffy şi Nick Cave, câştigători ai premiilor MOJO pe 2008

Duffy a primit premiul pentru cel mai bun cântec al anului, pentru single-ul "Mercy", în timp ce rockerii australieni Nick Cave şi The Bad Seeds au luat premiul pentru cel mai bun album, pentru "Dig, Lazarus Dig!!!".

Printre ceilalţi câştigători ai galei, care a avut loc luni, se numără The Last Shadow Puppets, care a cântat cu solistul Arctic Monkeys, Alex Turner, recompensat cu premiul pentru debut, şi trupa britanică de heavy metal Motorhead, onorată cu premiul MOJO Hero.

"Au influenţat pe toată lumea, de la Metallica la Primal Scream", a indicat editorul şef al revistei MOJO, Phil Alexander. "Motivul? Ei bine, nu există altă cale de a surzi decât să asculţi Motorhead", a adăugat acesta.

Trupa de punk britanică Sex Pistols a fost onorată cu premiul MOJO Icon, în semn de recunoaştere pentru contribuţia pe care au avut-o la dezvoltarea muzicii cu albumul ei "Never Mind the Bollocks ... Here's the Sex Pistols" (1970).

"Sex Pistols au redefinit cu adevărat muzica modernă cu un singur album. Cine altcineva a mai reuşit asta?", a adăugat Alexander.

Veteranii de la Led Zeppelin au câştigat premiul MOJO pentru cea mai bună performanţă live, pentru singurul lor concert de reunire, susţinut la Londra, la sfârşitul lui 2007, în timp ce cântăreţul american Neil Diamond a primit premiul pentru compoziţie clasică.

Trupa britanică The Specials a fost inclusă în MOJO Hall of Fame, unde se mai află personalităţi precum Elton John şi The Doors.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici