Dylan Mulvaney, vedeta TikTok trans, a câştigat premiul "femeia anului" acordat de revista Attitude / O reclamă la bere a vedetei a dus la săptămâni de boicot al conservatorilor

Revista Attitude a acordat premiul "femeiea anului" vedetei TikTok trans care a colaborat cu producătorul de bere Bud Light într-o reclamă ce a stârnit reacţii dure din partea conservatorilor americani.

882 afișări
Imaginea articolului Dylan Mulvaney, vedeta TikTok trans, a câştigat premiul "femeia anului" acordat de revista Attitude / O reclamă la bere a vedetei a dus la săptămâni de boicot al conservatorilor

Dylan Mulvaney, vedeta TikTok trans, a câştigat premiul "femeiea anului" acordat de revista Attitude / O reclamă la bere a vedetei a dus la săptămâni de boicot al conservatorilor

După ce a câştigat primul premiu de femeie a anului acordat de revista Attitude, activista trans din SUA Dylan Mulvaney a declarat că primirea unei astfel de recunoaşteri din partea publicaţiei "înseamnă mult mai mult", după ce o reacţie de respingere transfobă substanţială i-a subminat reclama la Bud Light.

"Indiferent cât de mult mă străduiesc, sau ce port, sau ce spun, sau ce operaţii îmi fac, nu voi ajunge niciodată la o versiune acceptabilă a feminităţii după standardele acestor oameni odioşi", a declarat Mulvaney în videoclipurile de pe reţelele de socializare care o arată acceptând premiul săptămâna aceasta.

Mulvaney şi-a atras un număr mare de urmăritori pe platforma TikTok, prin documentarea călătoriei sale ca femeie transsexuală, a reflecţiilor sale, construirea unei noi garderobe etc.

Videoclipurile ei 365 Days of Girlhood au dus la două colaborări cu Bud Light. Prima a trecut neobservată. Cea de-a doua - un videoclip de 60 de secunde difuzat pe reţelele de socializare la 1 aprilie, cu eticheta #BudLightPartner, care o arată pe aceasta sorbind o bere într-o baie cu spumă - a stârnit un val de furie din partea conservatorilor politici din SUA.

Un boicot organizat de cei de dreapta împotriva Bud Light a dus la o scădere a vânzărilor cu 27% faţă de anul trecut, începând cu luna septembrie. Marca şi-a pierdut locul de lider al vânzărilor pe piaţa americană a berii. Proprietarul Bud Light, Anheuser-Busch, a încercat să se distanţeze de această acţiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici