Edith Piaf şi Miles Davis, onoraţi printr-o serie specială de timbre

Cântăreaţa franceză Edith Piaf şi muzicianul american de jazz Miles Davis au fost onoraţi de poşta americană printr-o serie specială de timbre, "Forever Stamps", ce a fost lansată recent în Statele Unite

170 afișări
Imaginea articolului Edith Piaf şi Miles Davis, onoraţi printr-o serie specială de timbre

Edith Piaf şi Miles Davis, onoraţi printr-o serie specială de timbre (Imagine: www.hollywoodreporter.com)

Această serie specială va fi lansată şi în Franţa, în luna iunie, informează hollywoodreporter.com.

Timbrele din seria "Forever Stamps", puse în vânzare de poşta americană cu 45 de cenţi fiecare, au fost realizate pe baza unor fotografii alb negru. Astfel, timbrul dedicat muzicianului Miles Davis reprezintă o fotografie realizată în 1970 de David Gahr, iar cel dedicat cântăreţei Edith Piaf reprezintă un portret de studio.

Trompetistul american Miles Davis, supranumit "The King of Cool", a câştigat opt premii Grammy pentru albume precum "Birth of the Cool", "Kind of Blue" şi "In a Silent Way". Muzicianul american a primit şi un premiu Grammy pentru întreaga carieră în 1990 şi a fost recompensat cu Grande Medaille de Vermeil, care i-a fost decernată de municipalitatea din Paris, în 1989.

Povestea vieţii artistului, care a luptat contra prejudecăţilor rasiale şi s-a confruntat cu dependenţa de droguri, va fi adaptată pentru marele ecran într-un lungmetraj biografic, regizat de George Tillman.

Edith Piaf, celebră pentru cântecul ei din 1946 "La Vie en Rose", este o veritabilă legendă culturală a Franţei, iar piesele ei sunt cântate şi în zilele noastre pe străzile din Paris.

Cântăreaţa franceză Edith Piaf (1915 - 1963) a consacrat genul şansonetă. Numele adevărat al artistei era Édith Gassion, însă şi-a luat pseudonimul "Piaf" (în argoul parizian înseamnă "vrabie") cu ocazia debutului, în anul 1935. Înzestrată cu o voce capabilă de nuanţe infinite şi plină de dramatism, Édith Piaf a anticipat cu un deceniu sensul de rebeliune şi nelinişte care-i va caracteriza pe artiştii intelectuali de pe "Rive gauche", din care vor face parte Juliette Greco, Boris Vian, Roger Vadim.

Edith Piaf a interpretat şi roluri în câteva filme, dar succesul său s-a datorat în special cântecelor rămase nemuritoare, ca "Milord", "Hymne à l'amour", "Les amants d'un jour", "La vie en rose". După o perioadă de depresie, provocată de moartea iubitului său, pugilistul Marcel Cerdan, cântăreaţa a devenit celebră pe plan mondial, graţie cântecului "Non, je ne regrette rien".

O serie întreagă de reprezentanţi celebri ai genului muzical, precum Yves Montand, Charles Aznavour, Eddie Constantine, Georges Moustaki, au fost descoperiţi şi lansaţi de Edith Piaf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici