Edvin Marton se simte mai bine. El va cânta la Gala "Crăciun vienez" din Capitală

Violonistul Edvin Marton va cânta şi la spectacolul de joi din cadrul Galei "Crăciun vienez", ce are loc la Sala Palatului din Capitală, chiar dacă a suferit, marţi seară, un accident la cap, din cauza căruia a fost spitalizat, au declarat organizatorii evenimentului muzical pentru MEDIAFAX.

167 afișări
Imaginea articolului Edvin Marton se simte mai bine. El va cânta la Gala "Crăciun vienez" din Capitală

Edvin Marton va cânta şi la spectacolul de joi la Gala "Crăciun vienez" din Capitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva 2010 Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca din Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că Edvin Marton a revenit la spital după concertul de miercuri seară şi rămâne internat la clinica Biomedica, din incinta unităţii spitaliceşti, unde urmează un tratament.

"A ieşit pentru concert, apoi a revenit, este sub tratament", a spus Opriţa.

Pepino Popescu, preşedintele Asociaţiei Culturale "Maria Domina", unul dintre organizatorii Galei "Crăciun vienez", a declarat pentru MEDIAFAX că Edvin Marton a preferat să stea la spital, în loc să rămână în hotelul bucureştean unde a suferit accidentul, marţi.

Edvin Marton, care a suferit o lovitură la cap marţi seară, după ce a căzut pe scări, a cântat o jumătate de oră, miercuri seară, la Gala "Crăciun vienez", care a avut loc la Sala Palatului din Capitală. El a cântat astfel jumătate din programul pe care trebuia să îl susţină în mod normal.

Violonistul intenţionează să iasă din spital joi seară, pentru cel de-al doilea concert programat la Gala "Crăciun vienez".

Pepino Popescu a spus că Marton doreşte să fie pe scenă, în ciuda problemelor de sănătate, pentru "iubeşte publicul român". Popescu a mai spus că, după concertul de joi, Marton se va întoarce la spital, unde îşi va petrece noaptea, după care va pleca din România.

La spectacolul de miercuri, Edvin Marton a fost vizibil afectat de problemele cauzate de accidentul pe care l-a suferit la hotel, cu o zi înainte.

În ultimul sfert din spectacolul de la Bucureşti, Edvin Marton nici nu a cântat la vioară, nici nu a dirijat European Royal Orchestra, aşa cum era prevăzut iniţial. Astfel, în momentele în care trebuia să dirijeze, Marton dădea indicaţii minimale orchestrei, după care se întorcea către public, îndemnându-i pe cei prezenţi să ţină ritmul prin aplauze. Totodată, în momentele în care trebuia să interpreteze la vioară, Marton cânta câteva acorduri, după care sunetele viorii sale se pierdeau în cele ale orchestrei, el de-abia atingând instrumentul cu arcuşul.

Organizatorii spectacolelor din cadrul Galei "Crăciun Vienez" - Asociaţia Culturală Maria Domina şi Agenţia Vreau Bilet - au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că participarea lui Edvin Marton la cele două concerte depindea de sfatul medicului la externarea artistului.

Totodată, aceştia au spus că cele două spectacole pot avea loc indiferent de prezenţa violonistului Edvin Marton. În cazul în care acesta nu putea să participe la concerte, el urma să fie înlocuit de dirijorul austriac Gottfried Rabl.

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton participă atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton ar trebui să îşi continue turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China.

Edvin Marton este un violonist foarte apreciat, celebru pentru colaborările muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, alături de care a mai fost la Bucureşti, în 2007, 2008 şi 2010.

Edvin Marton, pe numele său real Csüry Lajos Edvin, este un violonist şi compozitor de etnie maghiară din Ucraina, care se bucură de succes pe scena mondială. El a devenit celebru odată cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evoluţiile patinatorilor Evgheni Pluşenko, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a câştigat dreptul de a folosi pe viaţă o vioară Stradivarius în urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici