El Bulli, cel mai bun restaurant din lume

Restaurantul spaniol El Bulli, al lui Ferran Adria, situat în apropiere de Rosas, Catalonia, a fost ales, luni, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai bun de pe planetă, potrivit unui clasament realizat de publicaţia britanică Restaurant Magazine.

76 afișări
Imaginea articolului El Bulli, cel mai bun restaurant din lume

El Bulli, cel mai bun restaurant din lume

Ferran Adria a dedicat premiul său lui Heston Blumenthal, prietenul lui, adept ca şi el al gastronomiei moleculare. "El mi-a arătat ce înseamnă onestitatea în această meserie. Premiul acesta este pentru el", a spus spaniolul.

Ca şi anul trecut, restaurantul The Fat Duck, al maestrului bucătar britanic Heston Bluementhal, situat în Bray, Berkshire, la vest de Londra, a cucerit locul al doilea.

Pe locul al treilea s-a clasat restaurantul Noma din Copenhaga.

Pe poziţiile a patra se situează restaurantul spaniol Mugaritz, care anul trecut a ocupat tot locul al patrulea.

Iar pe poziţia a cincea se află restaurantul El Celler de Can Roca, care a urcat 21 de locuri în acest top 50 al celor mai bune restaurante ale planetei.

Restaurantul parizian al maestrului bucătar francez Pierre Gagnaire a coborât de pe a treia pe a noua poziţie.

Franţa are cele mai multe restaurante menţionate în acest top 50, opt, la egalitate cu SUA.

Restaurant Magazine, biblia industriei culinare britanice, a decernat, de asemenea, un premiu de onoare maestrului francez Joël Robuchon, al cărui prim restaurant - Atelier de Joël Robuchon - s-a situat pe poziţia a 18-a în acest top.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici