El este cel mai bătrân pirat al Internetului! Cum ARATĂ şi de ce susţine că scopul său este nobil - FOTO

Un american poate fi considerat "inamicul public numărul unu" al Hollywoodului, însă nu se teme de consecinţe. Hyman Strachman este, la 92 de ani, cel mai bătrân pirat al Internetului, însă scopul lui este unul nobil.

994 afișări
Imaginea articolului El este cel mai bătrân pirat al Internetului! Cum ARATĂ şi de ce susţine că scopul său este nobil - FOTO

El este cel mai bătrân pirat al Internetului! Cum ARATĂ şi de ce susţine că scopul său este nobil (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Strachman, cunoscut de clienţii săi drept "Big Hy", a făcut sute de mii de copii după filme celebre de la Hollywood, precum "The Hangover/Marea Mahmureală" sau "Grand Torino" şi le-a făcut cadou soldaţilor americani, scrie International Business Times.

Mulţi s-ar gândi că bătrânul este considerat un inamic de producătorii americani de filme, însă el nu a primit încă nicio notificare în acest sens. Pentru bătrân, activitatea de piratare este doar o încercare de a-şi ocupa timpul după moartea soţiei, survenită în 2003.

Hyman Strachman este conştient de faptul că încalcă în mod repetat regulile, însă nu se teme că ar putea fi condamnat. El a început să pirateze filmele şi le-a trimis soldaţilor americani din Irak şi Afganistan, după ce aceştia s-au plâns că nu au destule DVD-uri pentru a-şi ocupa timpul liber.

"Nu este corect ceea ce fac eu, dar o fac. Probabil că dacă aş fi mai tânăr, aş petrece ceva timp la închisoare", spune bătrânul, care este veteran de război.

Strachman admite că nu a copiat niciodată un DVD cumpărat de la magazin. El cumpăra copii cu filme deja piratate, cu 5 dolari bucata, şi le copia la rândul lui. Ulterior, a găsit un dealer specializat în astfel de DVD-uri şi a investit 400 de dolari într-un duplicator de DVD-uri, cu care reuşeşte să facă şapte copii odată. Pentru serviciile sale bătrânul nu primeşte nicio recompensă financiară.

În ciuda faptului că pachetele sale cu DVD-uri pot ajunge şi peste trei luni la destinaţie, soldaţii sunt extrem de mulţumiţi şi îi trimit lui Hyman scrisori şi emailuri de mulţumire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici