Elena Băsescu, interesată de scrierile lui Eminescu - VIDEO

Europarlamentarul Elena Băsescu a vizitat, miercuri, Galeriile Anticariat din municipiul Iaşi, ea arătându-se interesată de cărţile vechi cu scrierile poetului Mihai Eminescu, de muzica clasică şi de fotografiile vechi ale oraşului şi promiţând sprijin pentru înfiinţarea unei biblioteci private.

307 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu, interesată de scrierile lui Eminescu - VIDEO

Elena Băsescu, interesată de scrierile lui Eminescu (Imagine: Mediafax Foto/Diana Iurkiewicz)

Elena Băsescu a sosit la Galeriile Anticariat din centrul Iaşiului în jurul orei 14.00, directorul instituţiei, Dumitru Grumăzescu, afirmând că a aflat despre această vizită cu doar câteva minute înainte ca fiica preşedintelui să ajungă în oraş.

Elena Băsescu s-a arătat interesată de cărţile rare aflate în anticariatul ieşean, în special de cărţile vechi cu scrierile poetului Mihai Eminescu, şi i-a promis directorului Dumitru Grumăzescu sprijinul său pentru înfiinţarea unei biblioteci private la Iaşi.

"Sunt onorat de această vizită a fiicei preşedintelui ţării. Ne cunoaştem de mai mult timp, iar astăzi (miercuri - n.r.), Elena Băsescu a venit la Iaşi, pentru că este interesată de cultura acestei zone", a afirmat Dumitru Grumăzescu.

Acesta i-a oferit Elenei Băsescu o icoană sculptată din lemn, precum şi mai multe fotografii cu oraşul Iaşi.

Europarlamentarul a spus că se află într-o vizită privată în câteva judeţe din Moldova, refuzând să facă alte afirmaţii.

Video Stirileprotv.ro

Elena Băsescu a făcut, miercuri, o vizită şi în judeţul Neamţ, mergând în comuna Alexandru cel Bun, unde obţinut cel mai mare rezultat la alegerile europarlamentare din acest an.

În comuna Alexandru cel Bun, unde primar este Ion Rotaru, fostul primar PSD al municipiului Piatra Neamţ în perioada 1996-2004, Elena Băsescu a obţinut 33,15 la sută din voturi, fiind prima clasată în lista formaţiunilor politice şi independenţilor din această localitate.

În urma scrutinului din iunie 2009, din cele 1.813 voturi valabil exprimate în Alexandru cel Bun, 601 voturi au fost pentru EBA, în condiţiile în care în tot judeţul Neamţ a obţinut aproximativ 6000 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici